at 11:34 am: Gepubliceerd door .

trier
Rijnland-Palts is de populairste Duitse regio bij Belgen, ook tijdens de winter. Vooral de kerstmarkt van Trier lokt ieder jaar duizenden Belgen over de grens voor een dagje kerstshoppen. Maar zowat ieder dorp of stadje in de regio heeft zijn eigen kerstmarkt, vaak veel origineler dan de grote en bekendere kerstmarkten. De toeristische dienst van Rijnland-Palts zet daarom de 5 leukste op een rijtje voor een origineel uitje komende winter.

Traben-Trarbach: Ondergrondse kerstmarkt in een wijnkelder
In Traben-Trabach vind je de Mosel-Wein-Nachts-Keller, een ondergrondse kerstmarkt in aaneengesloten wijnkelders. Vroeger was het de opslagplaats voor wijnvaten van de bekende Moezelwijnen. Vandaag vormen de wijnkelders het kader voor een kerstmarkt op een uitzonderlijke plek. Lokale ambachtslieden verkopen er decoratie, culinaire specialiteiten en wellnessproducten.

traben
Bernkastel-Kues: Fakkelzwemmen in de Moezel
Het geliefde wijnstadje Bernkastel-Kues aan de Moezel heeft een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Het marktplein en de straten worden er schitterend verlicht en je proeft er een bijzondere glühwein gemaakt van riesling wijn uit de bergen rondom Bernkastel-Kues. Verder zijn er ook leuke evenementen mee te pikken. Zo organiseert het stadje op 1 december het traditionele fakkelzwemmen waarbij de Moezel verlicht wordt door zo’n 100 moedige zwemmers. Iedere zaterdag en zondag zijn er bovendien kerstrondvaarten op de Moezel met ‘plätzchen’ (koekjes) en glühwein en worden er Nikolaus-wandelingen georganiseerd.

Königswinter: Charles Dickens’ Christmas Carol in Slot Drakenburg
Elk adventsweekend wordt Schloss Drachenburg omgetoverd tot een unieke kerstmarkt. Met Charles Dickens’ A Christmas Carol als thema, worden bezoekers dit jaar meegenomen naar de 19eeeuw. Ebenezer Scrooge en de talrijke andere personages uit de roman komen tot leven in theateroptredens en vergezellen bezoekers doorheen de magische kerstwereld. Naast het kerstverhaal, vind je in het kasteel ook een gezellige kerstmarkt.

Mainz: Muzikale kerstvreugde en een kerstpiramide
Ook in Mainz zorgt de imposante Dom van St. Martin voor een bijzonder decor voor een kerstmarkt. De romantische stad aan de Rijn is met zijn schilderachtige vakwerkhuizen en mooie pleinen niet alleen een bezoekje waard tijdens de feestdagen, maar ze is dan wel dubbel zo mooi dankzij de feestelijke verlichting. Je kunt er als bezoeker ook tal van concerten en optredens van koren meepikken en aan de ingang staat er een kerstpyramide van wel 11 meter hoog die je zeker niet mag overslaan.

mainz
Bad Münster: De meest romantische kerstmarkt van het Nahetal
Tijdens de eerste drie weekends van het adventseizoen vind je in de spatuinen van Bad Münster am Stein-Ebernburg de meest romantische kerstmarkt van het Nahetal. Een heuse lichtzee verlicht de eeuwenoude bomen en de gevel van het Kurmittelhaus, een van de mooiste vakwerkhuizen uit de regio, komt tot leven dankzij honderden lichtjes. Verder zijn er ook tal van kraampjes met geurige lekkernijen, kaarsen, versieringen en cadeautjes. Ook hier kun je genieten van afwisselende optredens voor jong en oud: van een brassband of gezang tot een poppenspel of kerstverhaal.

 

Gecategoriseerd in :, , , , , ,

Dit bericht is geschreven door kidswelkom

Commententaren zijn gesloten.