at 6:08 pm: Gepubliceerd door .

Een vakantietrip met kinderen? Zo maar een dagje uit met het hele gezin? In Noord-Brabant, in het zuiden van Nederland en dus net boven Antwerpen, kun je je hart ophalen. Campings speciaal voor kinderen, de beste attractieparken, vakantieparken met de meest spectaculaire zwemparadijzen. Hieronder geven we je 7 tips voor onvergetelijke uitstapjes met de hele familie.

1. Een wereld vol wonderen…

Forget Disney: here’s why Efteling is Europe’s best theme park for young kids’, schreef ooit de Britse krant Daily Telegraph over De Efteling. Al behoeft dit attractiepark wellicht geen introductie. Hier kijk je je ogen uit: magische voorstellingen, spannende achtbanen en een heus sprookjesbos. Kortom: een geweldig uitje voor het hele gezin. Overnachten? Dat kan bijvoorbeeld in het Efteling Hotel, Vakantiepark het Loonsche Land of Efteling Bosrijk…

efteling

2. “Slapen tussen de leeuwen, gaan we dat echt doen?”

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is het grootste wildlife safaripark van de Benelux, waar je zo’n 1500 wilde dieren bijna kan aanraken. Ontdek het Safaripark met je eigen auto, maak een avontuurlijke wandeling of ga op bootsafari met een ranger. Overnachten kan in een rangerkamp en sinds april 2018 ook in het gloednieuwe Safariresort, waarbij je letterlijk tussen de wilde dieren kan slapen.

beeksebergen

3. De beste kindercamping van Nederland…

…die ligt in Noord-Brabant. Camping De Paal werd begin 2018 door de ANWB uitgeroepen tot ‘Camping van het jaar voor kinderen tot 12 jaar’. Deze gezinscamping in Bergeijk is een paradijsje voor jonge kinderen, met veel speelactiviteiten, heerlijke zwembaden, een geweldige animatie en de grootste zandbak van Nederland.

camping-de-paal

4. Uitvinden en ontdekken op Strijp-S

Of het nu gaat om robots bouwen, een uitvindersworkshop of zelf een film maken, in De Ontdekfabriek in Eindhoven kunnen kinderen zich geweldig uitleven. Niet alleen door te kijken, maar vooral door zelf te doen. De Ontdekfabriek ligt op Strijp-S, het creatieve en culturele hart van Eindhoven, en is geopend op woensdagmiddagen, tijdens vakanties, in het weekend en op afspraak.

ontdekfabriek

5. Struinen door het stuifzand…

De Brabantse Sahara, zo worden Nationaal Park De Loonse en de Drunense Duinen ook wel genoemd. Dit natuurgebied in Het Groene Woud is een heerlijke plek om te ontspannen met het hele gezin. Kinderen kunnen hier heerlijk ravotten, van zandheuvels afrennen, tot voetballen of in de bomen klimmen. Liever een speurtocht? Informeer bij een van de toegangspoorten tot dit gebied, zoals Herberg De Drie Linden en De Rustende Jager.

sahara

6. De állerleukste musea voor kids

Dino’s spotten, klokken luiden of terug naar de prehistorie… In Noord-Brabant kun je tal van originele kindvriendelijke musea bezoeken, zoals het Oertijdmuseum in Boxtel, het Prehistorisch Dorp in Eindhoven of het Klok en Peel Museum in Asten. Of kies voor het Natuurmuseum in Tilburg, waar je alles leert over het leven van plant en dier.

 

Oertijdmuseum

7. Kindvriendelijke vakantieparken

Als je Noord-Brabant écht wilt ontdekken, heb je aan een of twee dagen niet genoeg. Voor een langer verblijf kun je altijd terecht in een van de vakantieparken, zoals Center Parks De Kempervennen in Westerhoven of RCN Vakantiepark De Flaasbloem in Chaam. Of wat dacht je van Streekpark Klein Oisterwijk, Recreatiepark TerSpegelt in Eersel of Vakantiepark Herperduin in Oss? Al deze parken zijn niet alleen kindvriendelijk, ze hebben ook een prachtige ligging in de Brabantse natuur.

vakantiepark

Wil je nog meer tips voor uitstapjes met kinderen in Noord-Brabant, klik dan hier.

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door kidswelkom

Commententaren zijn gesloten.