at 9:06 pm: Gepubliceerd door .

Van donderdag 8 tot en met zondag 11 maart kunnen kinderen en volwassenen die houden van decoreren, knutselen, naaien en creatief bakken vier dagen lang hun hartje ophalen op de Creativabeurs in Brussels Expo (hal 7). Voor deze editie werd de beurs in een nieuw kleedje gestopt: ‘Creativa goes wild’! Bezoekers kunnen gezellig kuieren langs de CreativAvenue met tal van exposanten en deelnemen aan het uitgebreide programma met meer dan 50 workshops en activiteiten.

creativa,cake & sugar

Meer dan 200 exposanten

In de talrijke workshops kun je je uitleven in je favoriete creahobby en tegelijkertijd nieuwe technieken leren. Beginners en doorgewinterde liefhebbers op zoek naar inspiratie kunnen dit jaar een heleboel nieuwe activiteiten uitproberen. Een paar voorbeelden: bij Parfumerie ÔÔ Parfums stel je je eigen geurtje samen, St. Vitrail leert je hoe je zelf gebrandschilderd Tiffany-glas kunt maken, na Ramons workshop heeft schilderen met acrylverf geen geheimen meer voor je, Bernina leert kids hoe je een naaimachine gebruikt en in de workshops ‘Jeux d’encre’ kom je alles te weten over kalligrafie.

En er zijn nog heel wat andere workshops waar volwassenen en kinderen hun talenten kunnen ontwikkelen!

Het volledige programma van de Creativa Academy en Creativa Kids (zaterdag en zondag) vind je op de website van Creativa, en op de Facebook-pagina. Daar kun je je ook inschrijven voor de workshops.

Animatie? Aan jou de keus!

Wandel door de inspiratiezone om Benjamin Dubray (muurschilderingen/graffiti) live aan het werk te zien, ontdek hoe de Creativemamys toveren met alledaagse voorwerpen, bekijk het tentoongestelde borduurwerk van Stephanie (Fannymaje) en Sophie (Cocottes et Fil). En vergeet de bloghoek niet! Hier kun je je favoriete blogsters offline ontmoeten. Mis ook de grote finale niet van de internationale wedstrijd ‘Creativa Jeans Award’. In de prijzenpot onder andere een reis voor twee personen en een BERNINA-naaimachine ter waarde van € 1000!

creativa,cake & sugarNieuw dit jaar: Cake & Sugar

Bezoekers van Creativa krijgen ook toegang tot de eerste editie van ‘Cake & Sugar’, de beurs rond patisserie en cakedesign in Brussels Expo van 9 tot 11 maart 2018 met boetieks, cursussen en miniworkshops, livedemo’s op groot scherm, belangrijke gasten… 

Masterclasses van topkwaliteit

Bewonder het spectaculaire werk van Emma Jayne! Deze Engelse kunstenares werd verkozen tot Cake Designer van het jaar 2017. Op Cake & Sugar houdt ze een tweedaagse masterclass en een livedemonstratie op vrijdag. Op de beurs zijn echter ook andere grote namen aanwezig uit de wereld van de cakedesign: Madl, alias Cindy Sauvage, behoort als Belgische cakedesigner tot de absolute top. Antonio Santangelo viel twee keer in de prijzen op de prestigieuze beurs Cake International in Birmingham (VK) en Mary Presicci is gespecialiseerd in cakemodelling. Laat je imponeren tijdens hun masterclasses!

België vertegenwoordigd op het Cake Designers World Championship

Een vijfkoppige jury (juryvoorzitter Kristina Rado en de vier bovengenoemde chefs van de masterclasses) zal de kandidaten selecteren die België zullen vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap cakedesign van de FIPGC (Federazione Internationale Pasticceria Gelateria Cioccolateria) op 19 en 20 oktober 2019 in Milaan. Bezoekers kunnen de selectie live meemaken!

Cakedesign? Ja, maar ook patisserie

Naast cakedesign mag ook de patisserie niet ontbreken. Melanie, winnares van het tvprogramma Le Meilleur Pâtissier, zal op de beurs patisserieworkshops verzorgen.

Bezoekers van Cake & Sugar kunnen met hun ticket ook de Creativabeurs in Brussels Expo bezoeken, van 9 tot 11 maart 2018.

Meer info: Cake & Sugar

Wanneer?

Creativa: van donderdag 8 tot en met zondag 11 maart 2018
Cake & Sugar: van vrijdag 9 tot en met zondag 11 maart 2018

Van 10 tot 18 uur – avondopening vrijdag 9 maart van 15 tot 20 uur.

Tarieven:

Volwassenen € 8 (aan de kassa: € 10)
Avondopening: vrijdag 9 maart van 15 tot 20 uur: € 5
-16 jaar gratis
Groepen Vanaf 10 personen: €7 (enkel online)

Speciaal voor scholen Creativa nodigt scholen uit om de beurs gratis te bezoeken.
Leerlingen kunnen deelnemen aan een workshop voor € 5 (beperkt aantal plaatsen – inschrijven verplicht).

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.