at 2:53 pm: Gepubliceerd door .

Hoe houd je je kroost bezig tijdens de krokusvakantie? Met Anima natuurlijk! Ook dit jaar heeft Anima alles voorzien: met de workshops, randanimaties en de ontdekkingen die er op het grote scherm te beleven vallen, is verveling uitgesloten. Tijdens de vakantie wordt Flagey immers andermaal een kinderparadijs, met animatie, grimestands en de ondertussen bijna legendarisch geworden ANIMA pannenkoeken.

anima.jpg

De jongsten (5-12 jaar) kunnen elke dag deelnemen aan een animatieworkshop, terwijl de ouderen (12-16 jaar) de kans krijgen om een vijfdaagse stage te volgen onder leiding van Maya Yonesho, een Japanse animatiefilmer.

Voor het overige kunnen kinderen (zelfs de mini’s vanaf 3 jaar) en jongeren met volle teugen genieten van een reis doorheen Europa met films afkomstig uit alle uithoeken van ons oude continent:

-we beginnen in eigen land met ZOOks, de film in rotoscopie van Dimitri en Kristoff Leue met geanimeerde steracteurs als Matteo Simone en Frank Focketyn.

-uit het hoge Noorden krijgen we De Buurtspion van Karla von Bengtson uit Denemarken op bezoek en De Dieren van het Hakkebakkebos, de nieuwste film van Rasmus A. Sivertsen, de Noorse regisseur die we kennen van Solan en Ludwig en Pelle.

-vanuit het Verenigd Koninkrijk duiken we de prehistorie in met Early Man, de nieuwste creatie van de makers van Shaun, het schaap of kijken we op een andere manier naar onze klassieke sprookjes in Gruwelijke Rijmen, de heerlijke filmadaptatie van het gelijknamige boek van Roal Dahl.

– ook de Nederlandse versies van Zombillenium (de adaptatie van de bekende strips van Fransman Arthur de Pins), Molly Monster en De Hazenschool, beiden uit Duitsland, worden in avant-première op Anima vertoond.

– daarna steken we de oceaan over naar Noord-Amerika en brengen de Oscargenomineerde Ferdinand van Carlos Saldanha (maker van onder meer Ice Age, Rio en Coco) het recentste opus van de PIXAR studio’s naar Anima.

Ten slotte stelde ANIMA zelf twee programma’s met kortfilms in competitie samen, waarvan het eerste bestemd is voor de allerkleinsten : Vrolijke Snuiters (3+), en het andere voor de grotere kinderen : We gaan op berenjacht (6+). 

Kortom, tien dagen lang geanimeerde namiddagen voor alle leeftijden en smaken op ANIMA…

Meer info op: www.animafestival.be

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.