Halloween staat voor de deur en daar horen angstaanjagende taferelen bij. Ook op tafel. En die hoeven heus niet altijd ingewikkeld te zijn. Dus, om je inspiratie te bieden en mogelijks ook een beetje schrik aan te jagen: de griezeligste Halloween-hapjes, in samenwerking met Hellmann’s saus!
Mummieworstjes met mayo-mosterddip
Benodigdheden:
10 knackworsten
1 pakje kruimeldeeg
2 eetlepels Hellmann’s mayonaise
2 eetlepel Dijon mosterd
snoepoogjes (optioneel)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het kruimeldeeg op een met bloem bestrooid werkblad. Snij het deeg in reepjes (tip: gebruik een pizzasnijder).
Gebruik een scherp mesje om het ene uiteinde van het worstje eraf te snijden. Wikkel een stukje deeg als een tulband om het andere uiteinde. Snij armen en benen in het onderste deel van het worstje en wikkel ook hierrond een stukje deeg. Herhaal met de andere worstjes en leg ze op met bakpapier beklede bakplaat.
Bak 15 minuten of tot het deeg goudbruid is.
Mix Hellmann’s mayonaise en de mosterd en serveer samen met de mummieworstjes.
Guacamole kerkhof
Benodigdheden:
3 rijpe avocado’s
1 eetlepel Hellmann’s mayonaise
sap van ½ limoen
1/2 rode ui, in stukjes gesneden
verse koriander
tortilla wraps
eetbare stift, zwart
peper en zout naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven op 180°C. Gebruik een klein mesje om kruisjes en graven uit de tortilla’s te snijden. Plaats ze op een bakplaat en bak ze 10 minuten tot ze krokant zijn. Laat afkoelen. Eens afgekoeld, kan je met de eetbare stift op de graven schrijven. Tip: je kan de rest van de tortilla’s chips maken door ze in driehoekjes te snijden en op dezelfde manier te bakken.
Doe avocado, Hellmann’s mayonaise, limoensap, ui en koriander in een blender en pureer. Breng op smaak met zout en peper. Schep de guacamole in een kommetje of schaaltje. Maal een flinke hoeveelheid peper van de molen boven de guacamole. Zet de tortilla kruisjes en graven erop. Optioneel: voeg andere decoraties toe, zoals een skelet.
Duivelse doodshoofd eitjes
Benodigdheden:
6 hardgekookte eieren
3 eetlepels Hellmann’s mayonaise
peper en zout naar smaak
eetbare kleurstof, zwart
eetbare kleurstof, rood
dikke en dunne rietjes
prikstokje
Bereiding:
Snijd de eieren overlangs door en haal het eigeel eruit. Stamp het eigeel met een vork fijn en meng er wat Hellmann’s mayonaise doorheen. Begin met 2 eetlepels. Voeg nog een eetlepel mayonaise toe als je merkt dat het mengsel te droog is. Breng op smaak met peper en zout. Roer er een paar druppels zwarte eetbare kleurstof doorheen tot het mengsel een donker kleurtje heeft gekregen.
Gebruik de dikke rietjes om de gaatjes voor de ogen te maken. Gebruik een dunner rietje om de neus uit te snijden. Maak een mond met een prikstokje.
Schep het zwarte mengsel in de holte waar de dooier heeft gezeten. Vul de ogen en neus verder op langs de buitenkant. Gebruik de rode kleurstof om een druppel ‘bloed’ te tekenen aan het mondje.
Afgrijselijk lekker!
Gecategoriseerd in :Activiteiten
Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck
Commententaren zijn gesloten.