at 5:47 pm: Gepubliceerd door .

Vandaag vieren we Internationale Dag van het Kind en wat is er leuker dan dat je op die dag iets wint? De grote steunpilaren van deze wereldwijde feestdag zijn educatie en opvoeding en daar zijn de boeken van Marie Thibaut de Maisières een perfect voorbeeld van. 

Gepersonaliseerde kinderboeken

Het Belgische succesverhaal ZebraBook is opgericht door Marie Thibaut de Maisières. ZebraBook is een 100% Belgische uitgeversonderneming gespecialiseerd in het schrijven en produceren van gepersonaliseerde kinderboeken. De boeken vertellen een verhaal waarbij jouw kindje als hoofdpersonage een magisch en leerrijk avontuur beleeft. Ook wordt een persoonlijke toets aan het unieke kinderboek gegeven door in de titel de naam van het kindje te verwerken.

Op die manier moedigt Marie Thibaut de Maisières kinderen aan tot persoonlijke ontplooiing. Als mama van drie kinderen weet zij erg goed hoe je kinderen aanzet tot leren. Interesse opwekken bij kinderen doe je door een boeiend en interessant verhaal te vertellen waarbij kinderen gaandeweg leerrijke boodschappen meekrijgen. Kinderen trekken bovendien nog grotere ogen wanneer het verhaal draait om zichzelf en dit stimuleert kinderen ook om regelmatig een boek vast te pakken. 

wedstrijd, ZebraBook

Met de educatieve twist in de verschillende ZebraBook verhalen gaat Marie daarnaast nog een stapje verder door moderne thema’s zoals gelijkheid, ethiek en ecologie bij kinderen op jonge leeftijd aan te kaarten. Op deze manier krijgen kinderen een realistisch beeld over de geëvolueerde samenleving waarin zij opgroeien. Stereotypen zijn niet aan de orde. Een kindje met twee mama’s of twee papa’s, een meisje dat dol is op voetballen of een jongen wiens lievelingskleur roze is, bij ZebraBook worden geen uitzonderingen gemaakt en hoort iedereen er bij. 

Drie thema’s

Het gamma kinderboeken bestaat uit drie thema’s. In het dierenboek (0-4 jaar) schenken de dieren uit het bos aan de hand van een mooi versje het pasgeboren kindje elk een letter om zo het kindje een unieke naam te geven. In het talentenboek (4-8 jaar) kennen feeën het kindje verschillende talenten toe die goed van pas komen in hun verdere leven en talenten zijn hierbij niet beperkt tot de klassieke stereotypen. In het Europa tour boek (4-10 jaar) gaat jouw kindje doorheen Europa op zoek naar de 26 letters van het alfabet waarbij hij of zij de schoonheid van het diverse Europa leert kennen.

wedstrijd, ZebraBook

Samen met illustrator Florence Weiser, dierenvriendin en een vriendelijke non-conformiste, vormt Marie het getalenteerde team achter ZebraBook. De gepersonaliseerde ZebraBook kinderboeken worden reeds in 8 verschillende talen uitgebracht over heel Europa.

Hoe bestellen?

De volledige reeks boeken kan je bezichtigen op de ZebraBook website. Aan de hand van persoonlijke vragen en informatie zoals naam, geboortedatum en spreektaal, stel je online in enkele minuten tijd een gepersonaliseerd boek samen in het thema van jouw voorkeur. Ook de uitwerking van het gepersonaliseerde kinderboek bepaal je zelf. Op basis van deze opties gaat ZebraBook aan de slag met het schrijven van een magisch gepersonaliseerd verhaal en het maken van het kinderboek dat je via de post thuis ontvangt. 

Wedstrijd én kortingactie

KidsWelkom mag één kind gelukkig maken met een gepersonaliseerd ZebraBook, maar dat is niet alles, want alle deelnemers die niet gewonnen hebben krijgen achteraf ook een unieke code om een ZebraBook te bestellen met korting. Wil jij kans maken op deze leuke prijs? Stuur dan het antwoord op de vraag: “In hoeveel talen is ZebraBook reeds beschikbaar in Europa?” naar kidswelkom@gmail.com, samen met het antwoord op de schiftingsvraag: Hoeveel personen zullen deelnemen aan deze wedstrijd? en je adresgegevens. De wedstrijd loopt van donderdag 1 juni tot en met woensdag 7 juni om middernacht. Veel succes!

 

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.