at 5:39 pm: Gepubliceerd door .

Cloudboy_affiche.jpgBulletproof Cupid is een Belgische filmproductiemaatschappij die graag eigentijdse verhalen voor kinderen realiseert, maar ook verhalen over kinderen van vlees en bloed, hun belevenissen, hun gevoelens en hun leefwereld en dat is het geval met Cloudboy, die op 5 april in de zalen komt. De film is een internationale coproductie met Nederland, Zweden en Noorwegen en krijgt zijn internationale première op TIFF Kids van het Toronto International Film Festival. 

De film

Cloudboy vertelt het verhaal van een 12-jarige jongen die zijn roots ontdekt, in de prachtige natuur van Lapland. Niilas woont bij zijn papa, zijn Zweedse mama Katarina kent hij nauwelijks. Niilas moet –zeer tegen zijn zin– tijdens de zomervakantie naar het Hoge Noorden reizen waar zijn moeder en haar nieuwe gezin tussen de rendierherders wonen. De rendiertrek is volop aan de gang en ook Niilas moet een handje toesteken. Ondanks de warme ontvangst, reageert Niilas heel terughoudend. De enige die hem begrijpt, is zijn nieuwe halfzus Sunnà. Stilaan ontdekt hij zijn roots, die sterker blijken dan hij ooit had kunnen vermoeden. Tegen alle verwachtingen in beleeft Niilas de meest avontuurlijke zomer van zijn leven. 

Met o.a. Daan Roofthooft en Geert Van Rampelberg, Sara Sommerfeld, Mikkel Gaup, Ayla Gáren Audhild P. Nutti, Joakim Nils Tomas Trägårdh, in het langspeelfilmdebuut van regisseur Meikeminne Clinckspoor. 

De trailer

Meer info over de film

http://cloudboy.bulletproofcupid.be/site/

https://www.facebook.com/cloudboythefilm/

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.