at 7:49 am: Gepubliceerd door .

Tijdens onze citytrip in Mechelen gingen we met de kinderen voor het eerst tapas eten en dat was meteen een schot in de roos! Met dank aan Sava…

De kat

We spotten Sava al tijdens onze zoektocht in Mechelen, want het gezellige café waar je ook kan eten, wordt gekenmerkt door een kat in het bovenste gedeelte van het historische pand. Het gebouw werd opgetrokken in de 15de eeuw en gerenoveerd in de 17de eeuw. Tot de 19de eeuw werd het bevolkt door apothekers en geneesheren, daarna deed het dienst als horecazaak.

Op het gelijkvloers of het terras kan je terecht voor een drankje onder vrienden of familie, wie wil eten reserveert best een tafel en neemt plaats op de eerste verdieping.

Tapas

Zaakvoerder Ramòn Giró is afkomstig uit Spanje en werkt graag met producten uit eigen streek, van familiale producenten en hecht veel belang aan faire en duurzame producten. Zo werkt hij exclusief samen met ‘Cava Jaume Giró i Giró’, een familiaal wijnhuis in Catalunya met een zeer rijke cava-traditie.

Maar wij kwamen voor de tapas en maakten onze keuze uit een gevarieerd aanbod aan koude en warme hapjes met een stukje brood en ‘extra-vierge’ olijfolie. Onze tafel was bedekt met bordjes vol heerlijks als drie soorten gedroogde fijne vleeswaren, pan catalan (tomatentoast), albóndigas (gekruide balletjes in tomatensaus), chili con carne, kipblokjes SAVA, krokant gebakken kippenvleugels (met een overheerlijk citroenachtig looksausje waar ik niet genoeg van kon krijgen) en pittig gebakken champignons. Er stond nog zoveel meer lekkers op de kaart, maar zeven schoteltjes waren ruim voldoende voor twee volwassenen en twee kinderen.

DSCN7343.JPG   DSCN7344.JPG

De manier van tapas eten vonden we wel heel geslaagd: je neemt wat uit elk schoteltje, waar je zin in hebt, wat je gekozen hebt (of niet) en deelt met elkaar. Met andere woorden, de waarden van elke gezinsmaaltijd. De kinderen vonden het zo fijn dat ze de volgende dag al wilden terugkomen.

Dessert

En dan hebben we het nog niet over het dessert gehad, dat al even hemels was. De zoon ging voor een pastel de nata (bladerdeeg-flantaartje), de dochter voor huisgemaakt pistache-ijs, de papa voor een crema catalana (crème brûlée) en ikzelf voor een citroentaartje. Het ene nog lekkerder dan het andere!

desserts.jpg

Voor een eerste keer tapas vonden we het heel geslaagd. Weet je niet precies wat te kiezen of heb je ergens vragen bij, wend je tot de opdieners, ze zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.

Praktische info

Sava
Grote Markt 13
2800 Mechelen

De website

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.