at 8:28 am: Gepubliceerd door .

Vorig jaar maakten we voor het eerst kennis met dit indrukwekkende spektakelpark, maar dit jaar wordt nog grootser. In 2017 viert Puy du Fou, het 2de grootste park van Frankrijk, namelijk zijn 40ste verjaardag met een kleurrijk programma. Dit jaar opent het vijfde hotel in het park de deuren: in “La Citadelle” kun je in een versterkte middeleeuwse stad overnachten en zo een nog langere reis terug in de tijd maken. Daarnaast stelt Puy du Fou op 1 april een gloednieuwe creatie voor: “Le Grand Carillon”, met heel wat muziek en speciale effecten. Ten slotte openen dit nieuwe seizoen ook twee nieuwe themarestaurants: “La Mijoterie du Roy Henry” en “L’Ecuyer Tranchant”, met lekkernijen uit de renaissance of de middeleeuwen.

La Citadelle

In het nieuwe hotel, met dikke houten balken en weelderige stoffen, wordt de bezoeker meteen ondergedompeld in de wereld van de middeleeuwen. La Citadelle beschikt over 74 klassieke kamers en 26 ruimere comfortkamers met in totaal 448 bedden. Dankzij dit nieuwe hotel verhoogt Puy du Fou zijn hotelcapaciteit tot ruim 400 kamers en 2000 bedden. 

citadelle.jpg

Le Grand Carillon 

In het hart van het 18de eeuwse dorp staat een reusachtige, spectaculaire klokkentoren van 16m hoog. Bij elke voorstelling van ongeveer tien minuten slaan 4 ronddraaiende klokkenluiders op het ritme van de bekendste melodieën van de 18de eeuw op 70 reuzenklokken.

carillonintro.jpg

La Mijoterie du Roy Henry

In La Mijoterie du Roy Henry komen de bezoekers terecht in een weelderig renaissancedecor. Als eerbetoon aan Hendrik IV, die dol was op een lekker stukje vlees dat hij met veel tafelgenoten kon delen, serveert dit nieuwe restaurant een overvloedig buffet: rauwe ham, overheerlijke stukken vlees, pistache-abrikozenlekkernijen, oranjebloesempudding…

lamijoterie11.jpg

L’Ecuyer Tranchant

In “L’Ecuyer Tranchant”, het restaurant van het nieuwe hotel “La Citadelle”, belanden de gasten in een authentieke middeleeuwse kasteelkeuken. Het personeel, gekleed als keukenhulp, verzorgt een buffet met gerechten die geïnspireerd zijn op wat er in de middeleeuwen op tafel kwam, zoals de bekende peren in ypocras (kruidenwijn) of gevogelteragout ‘en barbouille’.

ecuyer.jpg

Praktisch

Seizoen 2017: van 1 april tot 24 september 2017

De restaurants zijn alle spektakeldagen open (lunch of diner).

Tickets:
– Volwassenen vanaf €33, kinderen vanaf €23

Overnachting:
– Overnachting in het hotel van het park vanaf €54

Informatie en reserveringen: telefonisch op het nummer 0 820 09 10 10 (0,12 €/min. vanaf een vast toestel) of via de website www.puydufou.com

 

 

Gecategoriseerd in :, , , , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.