at 8:47 pm: Gepubliceerd door .

Zaterdag begint de krokusvakantie en voor wie die doorbrengt aan zee is er goed nieuws! In Oostende en meer bepaald in Fort Napoleon, vindt namelijk de waanzinnigste tentoonstelling ooit plaats!

fort-napoleon.jpg

Van 25 februari tot en met 17 april 2017 vindt in Fort Napoleon de eerste expo plaats rond De Waanzinnige Boomhut. Deze jeugdboeken van de Australische auteur Andy Griffiths en illustrator Terry Denton zijn waanzinnig populair in Vlaanderen en Nederland. De auteur komt tijdens de expo overigens zijn nieuwe boek ‘De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen’, het zesde in de reeks, persoonlijk voorstellen in Fort Napoleon. Andy Griffiths is een van de populairste kinderboekenauteurs in Australië. Hij schreef al meer dan twintig boeken en van een van zijn reeksen werd een animatiereeks gemaakt. Griffiths werkt al jaren succesvol samen met auteur en illustrator Terry Denton. Hun werk werd al meermaals bekroond.

De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen – het boek

Een waanzinnige boomhut zoals die van Andy en Terry heb je nog nooit gezien. Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen en proberen ondertussen ook hun boek tijdig klaar te hebben.

boomhut.jpg

De waanzinnige boomhut –  de expo

De expo zal opgebouwd zijn uit verschillende delen. Op de bovenverdieping zal inhoudelijk ingegaan worden op de waanzinnige verhalen uit de boeken. Theaterregisseur Soraya Rademakers werkt speciaal voor deze expo een interactief en educatief luik uit waar de kinderen hun creativiteit op de proef kunnen stellen. Tijdens deze expo schrijven kinderen hun eigen waanzinnig verhaal. Verwacht je aan een interactief doe-parcours vol met inspirerende opdrachten, vulkanen, sterrenkijkers en andere waanzinnigheden. Op de benedenverdieping kunnen kinderen hun energie kwijt op een waanzinnig lang boomhut-parcours.

Praktisch

Openingsuren:

Woensdagnamiddag 13u – 17u, zaterdag en zondag 10u – 17u
Tijdens krokus- en paasvakantie en op feestdagen: alle dagen open 10u – 17u

Prijzen:

Volwassenen: 8 euro (leden Herita 6 euro)
Kinderen (6 tot 12 jaar): 4 euro (leden Herita 2 euro)
Kinderen (- 6 jaar): gratis

Gecategoriseerd in :, , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.