at 10:19 pm: Gepubliceerd door .

 

Het was de laatste dagen al in het nieuws, maar sinds gisteren kan je ook daadwerkelijk stemmen voor de nieuwe pionnen van het populaire spel Monopoly! Overleeft hondje Scottie de stemming of wordt hij ingeruild voor een badeendje? De producent van het beroemdste bordspel legt het lot van alle Monopoly-pionnen in handen van de fans. 

Monopoly.jpg

De stemming is internationaal en staat open voor Monopolyfans uit de hele wereld: op het spel staan de beroemde acht pionnen. Dit najaar wordt een nieuwe versie van Monopoly gelanceerd. Deze editie van het klassieke Monopolyspel zal een nieuwe set pionnen bevatten, gebaseerd op de uitslag van de internationale stemcampagne die op 10 januari begint en waarvan de resultaten op Wereld Monopoly Dag 19 maart bekend zullen worden gemaakt.

Sinds gisteren kan iedereen dus drie weken lang stemmen op www.votemonopoly.com. De meer dan 50 pionnen staan virtueel uitgestald in de villa van Mr Monopoly. Je kan elke dag 8 pionnen kiezen in diverse categorieën en je kan inzetten voor het behoud van een klassieker: de kruiwagen, Scottie – de Schotse Terriër, de kat, de laars, de hoge hoed, de raceauto, het schip en de vingerhoed. 

Monopoly Pionnen Parade

Begin februari lanceert Hasbro een tijdelijke, speciale editie van Monopoly: Pionnen Parade. Daarin zitten, naast de 8 klassieke pionnen, ook 8 ‘gouden’ pionnen. Deze pionnen zijn een selectie uit de 56 potentiële pionnen waarop in januari gestemd kan worden, namelijk de pinguïn, televisie, Formule 1-wagen, het badeendje, een horloge, wiel, bunny-slof en Mr Monopoly himself. 

Monopoly.jpg

Geschiedenis van de Monopoly pionnen

De Monopoly pionnen zijn altijd al een cruciaal onderdeel geweest van het populaire familiespel, dat al sinds 1935 bestaat. De raceauto, vingerhoed, schoen, hoge hoed en het schip behoorden tot de oorspronkelijke set van Monopoly pionnen. Scottie en de kruiwagen werden in de jaren 50 toegevoegd. In 2013 werd, eveneens na een stemming, de kat als nieuwste Monopoly pion gekozen, waarbij het strijkijzer jammerlijk afscheid moest nemen met een minimum aan voorkeursstemmen. Het is nu echter voor het eerst dat alle huidige pionnen mogelijk het veld moeten ruimen.

Aan de stemknoppen!

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.