at 8:02 pm: Gepubliceerd door .

JuliusinWinterland.jpgOp 7 december komt de Deense animatiefilm Julius in Winterland (van Jacob Ley) uit. Wil je weten hoe deze film gemaakt werd en de decorstukken wel eens van dichtbij bewonderen? Bezoek dan vanaf 7/12 de mini-expo in het Speelgoedmuseum in Mechelen. 

De film

Julius woont in het weeshuis. Elk jaar kijkt hij uit naar Kerstmis, want dan komt de kerstman op bezoek. Maar wanneer de grote jongens beweren dat de kerstman eigenlijk de vermomde schooldirecteur is, verliest Julius zijn geloof in alles wat met Kerstmis te maken heeft. Tot er iets vreemds gebeurt: via een magische doos komt Julius in Winterland terecht. Daar ontdekt hij dat de kerstman is verdwenen. Met hulp van Herman, het marsepeinen varken, vertrekt Julius op zijn tocht. Kan hij de kerstman vinden voor de grote dag is aangebroken?

Een prachtige winterfilm voor de hele familie, met een heleboel sneeuw en een mondvol marsepein.

De trailer

De expo

Vanaf 7 december kan je in het Speelgoedmuseum in Mechelen de mini-expo over Julius in Winterland bezoeken. Zo zijn er onder andere decorstukken te bezichtigen. Kinderen tussen 6 en 10 jaar kunnen ook deelnemen aan de animatieworkshops rond de film op 7/12, 27/12 en 03/01. Opgelet, de plaatsen zijn beperkt en inschrijven is verplicht via educatieve.dienst@speelgoedmuseum.be 

Gecategoriseerd in :, , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.