at 6:23 pm: Gepubliceerd door .

Het Land van de Meren ligt op anderhalf uur rijden van Brussel en biedt de mogelijkheid om watersporten te beoefenen (jetski, waterski, duiken, zeilen en speedbootracen), te wandelen tussen de oevers en in de bossen of om van de natuur te genieten. Dit wondermooie merengebied, tevens recreatiegebied en grootste toeristische trekpleister van Wallonië is dan ook een bestemming voor diverse types vakantiegangers.

bungalow.PNGVakantiewoning

Om er te verblijven biedt Golden Lake Village 225 comfortabele woningen aan tot 10 personen. Allen met een mooi terras en gegroepeerd rond het water. 3 kamers, 2 badkamers, een ruime ingerichte keuken, een salon met houtkachel, ideaal voor families. Voor families met baby’s werden bepaalde woningen aangepast met hekjes, spelletjes… Het dorp werd recent gebouwd en ligt aan een meer tussen het onthaal en het aquacentrum dat in mei 2015 volledig vernieuwd werd en tegenover de zeil- en duikclub. Geen merengebied zonder strand, ook niet in Les Lacs de l’Eau d’Heure met zijn mooi fijn zandstrand en helder fris water om in te zwemmen of te stoeien.
Activiteiten

Er worden heel wat activiteiten voor groot en klein aangeboden in de buurt, dus of het nu goed of slecht weer is, je vindt altijd wel iets naar je zin. Een oversteek in amfibiebus (de indrukwekkende Crocodile Rouge) over het meer, een bezoek aan de 107 meter hoge stuwdam met zijn skywalk (om hoogtevrees te krijgen) of een laser game, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Er is verder ook een wandel- en klimparcours in de bomen van het Natura Parc met zijn negen verschillende trajecten op een hoogte van 5 tot 25 meter. Een superleuke recreatiemogelijkheid voor families met kinderen, ook voor de kleinsten vanaf 3 jaar op een veilige 50 cm van de grond en in de zomer kan je ploeteren in het meer.

touwenparcours.PNG

Een klein toeristische treintje, de Croco Express, rijdt tussen de verschillende meren. Een leuke manier om je te verplaatsen en om de verschillende activiteiten te ontdekken. Je geniet van de natuur en je stapt af wanneer je wilt.

coco-express.PNG

In 2016 nodigt “Fietsen in Wallonië” je uit om Wallonië te ontdekken met de fiets, langsheen specifieke punten die van de streek een fietsbestemming bij uitstek maken. Je vindt er heel wat uitstekende fietspaden, evenementen en emblematische figuren, eenmalige en permanente activiteiten voor fiets- en mountainbikeliefhebbers…

Ontdek er meer over op de website www.fietseninwallonie.be

Dit jaar opende ook het gloednieuwe Bikecenter, een wielersportcentrum waar de verschillende disciplines van die sport kunnen worden geconcentreerd. Het nieuwe centrum is ook een ideale uitvalsbasis voor de tientallen bestaande tochten. Er is bovendien aansluiting mogelijk met het RAVEL-netwerk voor tochten doorheen het hele Land van de Meren, waarbij je met de fiets zijn toeristische en culturele bezienswaardigheden, erfgoed of gastronomie kunt ontdekken. 

Voor zij die gepassioneerd zijn door de luchtvaart is er op tien minuten van Lacs de l’Eau d’Heure een site waar je allerlei vlieganimaties kunt beleven en zelfs een luchtdoop met helikopter kunt maken of duo valschermspringen. 

Aquacenter

In dit splinternieuwe Aquacenter van het Land van de Meren kunnen gezinnen, jong en minder jong, groepen en sporters hun hartje ophalen. Het Tropisch park is voorzien van een infinity jump glijbaan, een openluchtzwembad, dat verbonden is met het binnenzwembad en tevens het hele jaar door verwarmd, een ontspanningszone met biljart, tafelvoetbal en volksspelen, ligweide met uitzicht op het meer én met een bar en squashveld. Naast het openluchtzwembad, dat in verbinding staat met het binnenzwembad, is er ook een spray park van 400 m² aangelegd met de allernieuwste waterspelen, een ontspanningsruimte, terras en solarium met trendy meubilair.

Het Wellnesscenter ‘A l’Heure du Bien-Etre’ ten slotte is ideaal voor wie op zoek is naar wellness, rust en ontspanning, dankzij een gevarieerd aanbod van massages en behandelingen maar biedt ook balneotherapie: jacuzzi’s, infraroodsauna, Finse sauna, hamam, koudwaterbad, lichttherapie, belevingsdouches en loungebar. Daarnaast is er nog een patio met een openluchtzwembad met onderwater massagestralen, een sauna met zoutstenen en een ijsfontein.  

Op enkele minuten van het sportcentrum kan je gaan shoppen in Cerfontaine, waar de winkels ook op zondag open zijn. Mis er vooral het brood en gebak van Pierre Mottet niet, zijn bakkerij ligt in het centrum.

Barbecue

Een tip om met de hele familie op restaurant te gaan zonder veel geld uit te geven: Le Crocodile café, op het terras aan het meer.

Komende evenementen

28/08 La Souss’Classic – www.superbikers.be

10/09 – 11/09 Belgisch kampioenschap zeilen, A-klasse

18/09 Spicy 3 – www.spicy3.be

24/09 – 25/09 Kick a Cloud – The Spin – www.thespin.be

25/09 Apocalypse Trophy – www.eventsee.be

20/11 Les Bottines des Lacs – Jogging door de natuur

Praktische info 

Les Lacs de l’Eau d’Heure ASBL

Onthaal Plate Taille

Route de la Plate Taille, 99

B-6440 Boussu-Lez-Walcourt

Tel : +32 71/50 92 92

Fax : +32 71/50 92 93

info@lleh.be

www.lacsdeleaudheure.be

 

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.