at 9:59 am: Gepubliceerd door .

Little Tikes bracht dit voorjaar een ecologisch speelhuisje op de markt: de Go Green Playhouse. Met dit huisje leren kinderen spelenderwijs verantwoord omgaan met het milieu, zo is het is voorzien van een opvangton voor regenwater.

green.jpg

Veel mensen zijn zich bewust dat ´wij´ als samenleving allen een steentje bij dienen te dragen aan een beter milieu. Misschien sta je er niet elke dag bij stil, toch verandert het straatbeeld om ons heen constant. Zonnepanelen op daken worden steeds normaler en regenwater wordt gebruikt om de tuin van water te voorzien. Komende generaties zullen opgroeien in een omgeving waar voortdurend wordt gestreefd naar nieuwe, milieuvriendelijke oplossingen. De Go Green Playhouse leert kinderen van kleins af aan de basis van groen denken en handelen.

Milieuvriendelijke woning

Alle voorzieningen die er in terug te vinden zijn, tref je ook in een milieuvriendelijke woning. Op het dak vind je een namaak zonnepaneel en er is een stukje voorzien waar je gras of bloemetjes kan laten groeien. Boven de deurbel is een zonnecel geplaatst, die de opgevangen energie opslaat en er voor zorgt dat de ledverlichting in het speelhuis kan branden. Ook leuk is het moestuintje. Door middel van een aantal handige tips, bijgeleverd door Little Tikes, leren kinderen (en ouders) hoe ze hun eigen groenten kunnen kweken. Dankzij de opvangton voor regenwater, kunnen de plantjes gemakkelijk en verantwoord bewaterd worden. Met zoveel leuks aan de buitenkant, vergeet je bijna dat er in het huisje ook nog van alles te beleven valt. Er zijn recyclagebakken aanwezig om afval te leren scheiden, maar ook de kraan stroomt dankzij het opgevangen regenwater. Zo worden kinderen aangemoedigd het ‘groene’ voorbeeld te geven. 

Adviesprijs: 299 euro

Meer info op de site

 

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.