at 8:44 am: Gepubliceerd door .

Mensen die met kinderen reizen, willen vooral een gerust gevoel wanneer ze op vakantie vertrekken. Maar liefst 80% van de reizigers met kinderen is bang voor een verkeersongeval.  En vreemd genoeg weet 32,9% van de Belgen ook niet wat hun reisverzekering inhoudt.

Oorzaken van stress op vakantie

Touring, i.s.m. met het onderzoeksbureau iVox1, heeft voor de tweede keer een grootschalig onderzoek verricht naar wat Belgen op vakantie als de belangrijkste oorzaken van stress ervaren. Hoewel ze hun vakantie over het algemeen goed organiseren, weten de Belgen doorgaans niet wat hun reisverzekering precies inhoudt. Deze paradox kwam naar voor uit de Touring Vakantiebarometer van vorig jaar. Om nieuwe oplossingen te kunnen aanbieden, spitste Touring het onderzoek daarom dit jaar toe op twee categorieën van reizigers die vooral uit zijn op een gerust gevoel: namelijk mensen die met het vliegtuig reizen en mensen die op vakantie gaan met kinderen van 0 tot 12 jaar. Kids Welkom nam de resultaten van deze laatste groep reizigers onder de loep!

vakantiebarometer.PNG

Belgen vrezen een ongeval, kwijtraken van kind of ziekte

Belgen laten niets aan het toeval over wanneer ze met hun kinderen op vakantie gaan. Niet minder dan 86% maakt een lijstje op van dingen die ze niet mogen vergeten. In 93% van de gevallen kiezen ze voor de auto. Gevraagd naar hun grootste nachtmerrie, noemen deze reizigers met kinderen op de eerste plaats een verkeersongeval (80%), gevolgd door het kwijtraken van een kind (78,2%) en ziekte (72,8%). Ze vrezen ook de eindeloze files op de vakantiewegen (70,3%).

Op weg naar vakantie met een kind in de auto, wil 67,3% van de reizigers met kinderen in geval van nood voorrang krijgen op het vlak van bijstand. 53% wil aan de telefoon met iemand kunnen spreken om advies op maat te krijgen. 

Reisbijstand, 1 op 3 Belgen verkeert in het ongewisse

Ondanks al deze angsten, leert de barometer van Touring ons ook dit jaar dat er bij deze twee groepen van reizigers veel onduidelijkheid heerst over de precieze diensten die in de reisbijstand zijn opgenomen. Voor 45,8% gaat het namelijk om de standaardverzekering van het ziekenfonds. 30,5% heeft een bijstandsverzekering voor het voertuig. 28,9% heeft een specifieke reisbijstandsverzekering afgesloten.

67,1% geeft aan exact te weten waarvoor ze verzekerd zijn tijdens een reis in het buitenland. Nog verrassender is dat slechts 4 op de 10 reizigers met kinderen precies weten wat hun verzekering in geval van onheil specifiek dekt voor de kinderen.

Zen-waarborgen

Voor een geruster gevoel kan de transparantie dus nog beter. Precies om deze twee groepen van reizigers wat meer op hun gemak te stellen, lanceert Touring Kids Zen2 (de garantie om in alle rust van zijn vakantie met de kinderen te genieten: nasturen van de knuffel, voorrang bij pechverhelping, tolk, … ). Met deze aanvullende waarborgen speelt Touring rechtstreeks in op de bezorgdheden die aan het licht kwamen in de vakantiebarometer 2015, en die bevestigd werden in de barometer van Touring van dit jaar.

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.