at 6:13 pm: Gepubliceerd door .

Op 12 maart vindt de 2de editie plaats van Go International met allerlei conferenties, workshops en gratis taaltesten! Een niet te missen kans om verschillende opties voor internationale studies, stages, vrijwilligerswerk en taalcursussen te ontdekken.

go.jpg

Go International promoot meertaligheid als springplank voor een stralende carrière in België en het buitenland. Hoewel tweetaligheid in België een basisvereiste is om mee te dingen op de arbeidsmarkt, blijft een gebrekkige talenkennis één van de belangrijkste drempels tot het vinden van een job bij jongeren. Om deze tendens tegen te gaan investeert de Europese Commissie al jarenlang in het werkklaar maken van jongeren door middel van internationale uitwisselingsprogramma’s. Een goede talenkennis als toegangspoort tot de arbeidsmarkt is de focus van de Go International beurs.

Conferenties, workshops en gratis taaltesten

Gedurende de hele dag worden conferenties georganiseerd over thema’s zoals goed voorbereid naar Amerika reizen, in het buitenland leven en wonen, een buitengewoon CV schrijven, hoe toegelaten worden aan de beste universiteiten in Amerika, een langetermijnstudie in het buitenland, een taalexamen voorbereiden en nog veel meer.

Go International wordt ieder jaar in verschillende landen georganiseerd. In België gebeurt dit in samenwerking met Fulbright Belgium, Education USA, Languages 4 Results, EF Education First, Erasmus Student Network, European Communication School, HULT Business School en Languages 4 Results. Het is dé plek om alle mogelijkheden te verkennen om een taal te leren of verbeteren en biedt heel wat informatie over meer dan 40 bestemmingen, stages en vrijwilligerswerk.

go2.jpg

In samenwerking met EF Education First, die de EF Standard English Test heeft opgesteld, kan elke bezoeker van Go International zijn talenkennis testen met interactieve minitests op iPads. De EFSET is ’s werelds eerste gratis gestandaardiseerde taaltest Engels. Er zijn ook minitests beschikbaar voor het Frans, Spaans, Italiaans en Duits.

De impact van een buitenlandse studie-ervaring

Nog niet overtuigd? De Europese Commissie publiceerde recent een studie over de impact van internationale mobiliteit op de vaardigheden en de inzetbaarheid van de studenten op de arbeidsmarkt. Ze wijst op de verschillen in mentaliteit en waarden bij studenten met en zonder ervaring in het buitenland. De studie toont ook de directe positieve invloed aan op het verwerven van competenties en bij het vinden van een job. Ze onderlijnt ook het effect op het zelfvertrouwen: de meerderheid van de ondervraagde studenten heeft aan sociale vaardigheden gewonnen dankzij hun ervaring in het buitenland.

De favoriete bestemmingen van de Go International deelnemers

Voor de Nederlandstaligen:

Jongeren: Nice, Santa Barbara en Malta

Studenten: Nice, Londen en Miami

Volwassenen: Londen

Gap Year (1jaar): New York, Sydney en Barcelona

Voor de Franstaligen :

Jongeren: Bournemouth, Brighton en Oxford – dus UK voor een eerste verblijf

Studenten: 1. Malta 2. Miami 3. Antwerpen

Volwassenen: Londen (voor een specifieke school)

Gap Year (1jaar): New York, Santa Barbara en Vancouver, Sydney
 
Praktische info

Go International

Zaterdag 12 maart 2016 – 10.00 tot 19.00

Louise Center
Louizalaan 279
1050 Brussel

De site: www.gointernational.be

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.