at 8:11 am: Gepubliceerd door .

Tijdens de paasvakantie valt er weer heel wat te beleven in Koksijde-Oostduinkerke, voor jong en oud. Zo is er de bloemenjaarmarkt op paaszaterdag en een paaseierenraap voor de allerkleinsten op Pasen. Op paasmaandag zijn de garnaalvissers voor het eerst in 2016 weer aan het werk te zien en kinderen zullen zich zeker niet vervelen op hét coolste kinderevenement, Koksijde-Kids. Kortom, tijdens de paasvakantie moet je absoluut in Koksijde-Oostduinkerke zijn.

Koksijde-Kids

Hét coolste kinderevenement tijdens de paasvakantie vindt plaats in Koksijde want net als vorig jaar is er Koksijde-Kids, met een speeldorp voor de kleinsten en veel klimplezier. Voor de waaghalzen is er van alles om naar uit te kijken: een hangbrug, een klimmuur, mini-quads, een laser-game en een Bungee Trampoline. Bovendien is zowat alles gratis, dus kinderen trekken op zaterdag 2 en zondag 3 april (van 10u30 tot 18u) best naar Koksijde.

 

Paaseierenraap

Op Pasen is er om 11u voor de kinderen een heuse paaseierenraap. Zoeken naar balletjes in de duinen rond de Hoge Blekker is voor de kids een onvergetelijke ervaring, zeker als die achteraf mogen ingeruild worden tegen chocolade-eieren. Niemand gaat met lege handen naar huis.

Bloemenjaarmarkt

De jaarlijkse Bloemenjaarmarkt wordt al voor de 64ste keer georganiseerd. Plaats van afspraak is de Zeelaan in Koksijde-bad, op paaszaterdag van 8.00 u tot 17.00 u. Dertig deelnemers zorgen voor een fantastisch assortiment, niet alleen met snijbloemen, perkplanten, heesters en vetplanten maar ook bloembollen- en knollen die later op het jaar de mooiste bloemenpracht toveren in je eigen tuin.

Wandelingen

Tijdens de paasvakantie zijn er ook begeleide wandelingen. De badplaats heeft er het passende decor voor: uitgestrekte duinen en bossen die als natuurgebieden zijn beschermd en die doorkruist worden met kilometerslange bewegwijzerde wandelpaden. Het zijn thematische wandelingen wat de natuurverkenning nog boeiender maakt: 26/03 om 14 u ‘speuren naar sporen’, 2/04 om 14 u ‘ezels en pony’s in de Doornpanne’, 4/04 om 14 u ‘dwars door de duinen’, 9/04 om 14 u ‘parels zoeken in de duinen (kinderwandeling)’, telkens met vertrek aan bezoekerscentrum De Doornpanne. Op 10/04 start om 14u30 geleide wandeling in de Plaatsduinen en zo kom je meer te weten over het vissersleven. Deze wandeling start op het binnenplein Navigo (Oostduinkerke).

Garnaalvissers

Tijdens het paasweekend gaan ook de beroemde garnaalvissers te paard van Koksijde-Oostduinkerke weer aan het werk. Op paasmaandag, 28 maart, trekken ze voor het eerst dit jaar hun netten door de zee. Afspraak om 10 u op het Astridplein in Oostduinkerke. 

Info over al deze activiteiten: www.koksijde.be  

 

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.