at 8:11 am: Gepubliceerd door .

Wie op zoek is naar de magische sfeer van Kerstmis maar niet te ver wil reizen, kan terecht in eigen land in Het Land van de Meren. Bezoek de gezellige kerstmarkt van de abdij van Maredsous, ontspan in de gloednieuwe wellness van Les Lacs de l’Eau d’Heure en sluit je dag af bij de open haard in een gezellige vakantiewoning.

’s Morgens: 1000 kerstlichtjes in de abdij van Maredsous

Dat de paters van Maredsous in de ban zijn van Kerstmis, bewezen ze al in 1949 door een speciaal kerstbier te brouwen: de bruine Maredsous 8. En ook dit jaar wordt de Abdij van Maredsous ondergedompeld in een magische kerstsfeer.

Heel de maand december is er een grote kerstmarkt die je gratis kan bezoeken. Het is een artisanale markt waar je tal van originele cadeautjes kunt kopen, in een sfeervolle omgeving, met concerten en allerlei animatie.

maredsous.jpg

Dwaal rond in de magische tuin van de abdij van Maredsous en beleef samen met de paters de warme kerstsfeer. Ook plezier verzekerd voor jong en oud op de schaatspiste van Maredsous voor een op en top kerstgevoel! Zie je het graag groots? Breng dan zeker ook een bezoekje aan Couvin, op slechts twintig minuutjes rijden van Les Lacs de l’Eau d’Heure, want daar tref je een schaatspiste van maar liefst 300 m²!

‘s Middags: Ontspannen en genieten in  Les Lacs de l’Eau d’Heure

Het Land van de Meren ligt in de provincie Henegouwen en Namen. Het is een vakantiebestemming voor het hele  jaar, voor jong en oud en omvat de hele omgeving rond Les Lacs de l’Eau d’Heure, het grootste merengebied van België. De infrastructuur omvat comfortabele vakantiewoningen en bungalows, mogelijkheden om te zeilen, windsurfen, duiken, waterskiën, wandelen, fietsen. Het Land van de Meren is een goede uitvalsbasis om de verscholen hoekjes in het zuiden van Wallonië te ontdekken. Kortom, het is een uitgelezen dichtbij huis bestemming. Maak een deugddoende wandeling rond een van de 5 meren of ga ontspannen in de wellness, ‘A l’Heure du Bien-Etre’, een gloednieuw centrum in Les Lacs de l’Eau d’Heure voor wellness en balneotherapie met jacuzzi, infrarood sauna, zoutsauna waarin je tevens kunt genieten van een  mooi uitzicht, Finse sauna, hamam,  lichttherapie, belevingsdouches en een loungebar.  Of geniet in het Aquacentrum van het buitenzwembad  dat verwarmd wordt tot zo’n 30° terwijl boven je een straalblauwe ijslucht schittert. Kortom, puur genieten…

lac.png

‘s Avonds: Gezellig aan de open haard

Sluit de dag af met een heerlijke raclette of gourmet in een gezellige vakantiewoning van Golden Lakes Village of Landal Village l’Eau d’Heure. Want zeg nu zelf, gezelschapsspelletjes spelen aan de open haard, meer heb je niet nodig voor een warme en gezellige kerstvakantie.

Meer info: www.lacsdeleaudheure.be

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.