at 4:42 pm: Gepubliceerd door .

 

Af en toe krijgen wij ook van lezers leuke tips binnen. Dat was deze week het geval. Elke en haar gezin trok naar  kijkboerderij De Pierlapont in Loppem en bracht volgend verslag mee… Waarvoor dank!

Plattelandstoerisme

In het Brugse Ommeland ligt een bijzondere boerderij die 15 jaar geleden startte met plattelandstoerisme, wat betekent dat je er dus ook kan logeren. Maar daarnaast staan er nog heel wat andere activiteiten op het programma.

Zo wordt er ook aan hippotherapie gedaan. In deze therapie is het paard de partner die meehelpt aan de verbetering van levenskwaliteit van kinderen met specifieke noden of beperkingen. Er wordt doelgericht gewerkt aan de problemen van fysieke, psychische of sociale aard. Dit is gericht op kinderen met een visuele handicap, mentale beperking, ADHD, autismespectrumstoornis en kinderen met een tekort aan zelfvertrouwen en/of faalangst.

Pierlapad & Maïsdoolhof

Op het landelijk wandelpad ontdek je onder andere kleine neerhofdieren, een koeien- en een paardenweide, griezelige voeldozen en curieuze vraagkastjes. Van juli tot oktober is er ook een maïsdoolhof bij het Pierlapad met ieder jaar een ander thema.

wandelpad.jpg

Dit jaar is het thema de wei van de bij. Er is een nieuwe bijenkoningin geboren! Alle bijen zijn blij, behalve de oude koningin. Als er een nieuwe koningin geboren wordt, dan moet de oude haar kroon doorgeven. Dit wil ze natuurlijk niet. Ze is op de vlucht geslagen en we vinden haar nergens meer terug. Maar jij kan helpen zoeken! Een doolhof vol toffe opdrachten en een lekkere verrassing op het einde.

maïsdoolhof.jpg

Het Pierlapad is gratis voor kinderen onder de 4 jaar, vanaf 4 jaar kost het 2,50 euro per persoon. Een bezoek aan het maïsdoolhof is 0,50 euro per persoon extra. Je krijgt ook een rugzakje mee met een verrekijker, vergrootglas en een potje en uitleg over insecten en planten die je op je pad tegenkomt.

avonturenpad.jpg

Ponyplezier

Samen met een groepje van 1 tot 3 kinderen kan er ook pony gereden worden. Dan worden Gipsy en Molly uit de weide gehaald, verzorgd en opgezadeld. Daarna krijgen de kinderen een basisles of gewoon een ponyritje. Ervaring is niet nodig. Dit duurt zo’n 45 minuten en gaat door op zondag voor- of namiddag. Reserver is een must. Ponyplezier kost 15 euro voor 1 tot 3 kinderen.

Boerengolf

Je kan er ook aan boerengolf doen. Boerengolf is een knotsgek golfspel tussen de koeien in de weilanden. Met een klompclub wordt een bal in 10 holes geslagen. Pas op voor de koeienvlaaien! Boerengolf kan het hele jaar door gespeeld worden. De winnaars krijgen een leuk, origineel aandenken.

Hoeveterras en -café

Er is een ten slotte ook terras met aangrenzende speeltuin en in de stal is hooi gestapeld met een glijbaan in verwerkt. In het hoevecafeetje en op het zonnige terras kan je genieten van verse pannenkoeken, een hoeve-ijsje of een streekbiertje. Je kan je bezoek ook nog combineren met één van de volgende activiteiten: stropiramide met strobad, bootje varen, KUBB spel, petanque, reuzendomino, moestuin.

glijbaan.jpg

Wandelingen vanuit de boerderij zijn er van 1 tot 8 km: Douverenwandelpad, geboorteboswandeling en avontuurlijk-historische wandeling. Haal je kaart af bij Pierlapont!

Evenementen

Jaarlijks worden er heel wat thema-evenementen georganiseerd in Kijkboerderij De Pierlapont zoals een Halloweenfeest of een kaas-en wijnavond in amazonethema.

Praktische info

Meer weten? Check de website!

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.