at 5:13 pm: Gepubliceerd door .

Elk jaar wordt in Alden Biesen de Zomeropera georganiseerd. Dit jaar staat onder andere Carmen van George Bizet op het programma. Maar naar jaarlijkse traditie wordt er ook een kinderopera georganiseerd. Dit jaar is het de beurt aan Carmencita, een herwerkt stuk van het originele Carmen.

Op kindermaat

Regisseur Tom Baert heeft de opera volledig herwerkt op maat van kinderen zodat zij ook de kans krijgen om mee te dromen in dit operasprookje. De aria’s van de originele opera komen terug in Carmencita, maar dan met Nederlandse tekst en ze worden begeleid op piano. Carmencita richt zich voornamelijk op kinderen van 9 tot 12 jaar.

zomeropera, operasprookje, Alden Biesen, LimburgCarmencita

“Zeg, hebben jullie het al gehoord over dat rare meisje dat onlangs in ons dorp kwam wonen? Haar naam is Carmencita. Ze danst blootvoets door het dorp en kent geen fatsoen!”

Met haar eigenwillige aard zet de titelfiguur het rustige leventje in het dorp Ondersteboven grondig op zijn kop en raakt bevriend met de verlegen Micaëla. Hoe de overige bewoners reageren op de kracht van deze grenzeloze vriendschap kom je te weten in dit frivool gezongen en gedanste operasprookje voor jong en oud. 

Praktische info

Wanneer: 20 en 21 juni om 14u00 en om 16u00

Waar: De Rijschool op het domein van de Landcommanderij Alden Biesen, ongenummerde plaatsen.

Duur: ongeveer 50 minuten, zonder pauze.

Ticketprijs: €10,00 plus €2,00 administratiekosten per bestelling (€ 0,00 verzendkosten voor e-tickets, €2,00 verzendingskosten per bestelling indien je ervoor kiest je tickets per post te laten opsturen)

Meer info op de website

Gecategoriseerd in :, , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.