at 8:59 am: Gepubliceerd door .

schatten_vlieg.jpgIn meer dan 200 musea, bibliotheken, op festivalterreinen en op nog veel meer leuke plaatsen in Vlaanderen kunnen jonge speurneuzen deze maand nog op zoek naar schatkistjes. Deze leuke zoektocht moet kinderen de wonderbaarlijke plekken doen ontdekken in de eigen omgeving en uiteindelijk leiden naar een schatkist. Daarin zit een bouwplan met een unieke code (kinderen die hun unieke code invoeren op UiTmetVlieg.be maken kans op een familieweekend in Mechelen Kinderstad en talrijke andere prijzen). 

Architectuur en ruimtebeleving

De hele actie staat dit jaar in het teken van architectuur en ruimtebeleving. De openbare ruimte in Vlaanderen wordt steeds schaarser. Zowel een ecologische als creatieve omgang met de ruimte die ons rest is van essentieel belang voor de toekomst. 

Met het inspirerende bouwplan dat de kinderen vinden in de schatkist worden ze uitgedaagd om hun eigen droomplekje te ontwerpen en uit te werken. Ze kunnen een foto van dit plekje uploaden op UiTmetVlieg.be of de jonge ontwerpers kunnen hun droomplekje zelf naar het zomerse hoofdkwartier van Vlieg brengen: de Sint-Romboutstoren in Mechelen. Daar worden ze verder ondergedompeld in het thema architectuur en kunnen ze ook meebouwen aan de Fantasiestad van Vlieg en Pantalone, een ingenieus bouwspel dat evolueert dankzij de inbreng van de bezoekers.

schatten_vlieg2.jpg

Bouw je eigen droomplek

Ga aan de slag met het bouwplan dat je in de schatkist vindt en ontwerp je droomplek! Uit de ontwerpen van alle deelnemende kinderen, kiest een jury de 6 strafste droomplekken. Die worden op kindermaat gebouwd door een architect en tentoongesteld op Batibouw 2015. De 6 winnaars (voor elke provincie eentje) worden in september bekend gemaakt.

De actie loopt nog tot 31 augustus 2014

Meer info over De Schatten van Vlieg vind je op http://www.uitmetvlieg.be/schattenjacht

Gecategoriseerd in :, , , , , , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.