at 7:01 am: Gepubliceerd door .

Op zondag 8 september viert Open Monumentendag z’n zilveren jubileum. Daarom is er voor de 25ste editie geen overkoepelend thema zoals de voorbije jaren, maar wordt het beste van de 24 afgelopen Open Monumentendagen in de schijnwerpers gezet.

Maar liefst 197 Vlaamse steden en gemeenten zetten de deuren van in het totaal 650 grote en kleine, bekende en minder bekende monumenten open en organiseren samen meer dan 440 activiteiten voor iedereen.

Open_Monumentendag_2013.jpg

Voor gezinnen met kinderen

Voor wie er nog aan twijfelde: Open Monumentendag is een échte gezinsdag. In tal van monumenten worden dan leuke activiteiten georganiseerd op maat van iedereen. Op de website www.openmonumenten.be kan je zoeken volgens monument, activiteit, provincie, gemeente, trefwoord en toegankelijk voor rolstoelgebruikers, visueel gehandicapten en doven of slechthorenden.

Ook voor jongeren

Niet alleen de kleinsten onder ons, maar ook de jongeren worden uitgenodigd op de Open Monumentendag. Voor hen is er Flash Back, een fotoproject dat op zoek gaat naar jong talent of Un(der)cover, waarbij 10 geselecteerde kunstenaars tussen de 16 en 26 jaar krijgen de kans om een project op te zetten in, om of rond een monument naar keuze. 

Praktische info

Openstellingen en activiteiten zijn op zondag 8 september helemaal gratis! Maar let op, voor een bezoek aan bepaalde monumenten of deelname aan bepaalde activiteiten moet gereserveerd worden.

Meer info vind je op www.openmonumenten.be

Gecategoriseerd in :, , , , , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.