at 8:50 pm: Gepubliceerd door .

In het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel loopt momenteel de tentoonstelling Babydieren, speciaal voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Wij gingen een kijkje nemen.

De tentoonstelling

Wie smelt er niet voor een pasgeboren olifantje, een pluizig kuikentje of een babyzebra? De tentoonstelling Babydieren dompelt je onder in de wereld van dieren vanaf hun geboorte tot wanneer ze zich kunnen beredderen.

Op de tentoonstelling staan maar liefst 75 (opgezette) dieren tentoongesteld, van een hertje en een aapje over een tijgerwelpje tot een giraf. Bij elk dier kan je informatie vinden over hoe het kleintje op de wereld komt of wat hij meemaakt in zijn eerste levensjaren.

DSCN0337.JPG

Maar de tentoonstelling is ook interactief. Er zijn verschillende (leuke) filmpjes te bekijken over hoe de kleintjes opgevoed en verzorgd worden of hoe leren ze lopen, zwemmen of vliegen. Maar Babydieren is ook een doe-expo: zo kunnen de kinderen er leren lopen als een papa pad met eieren op zijn rug, zich verkleden als hert en zijn eigen habitat uitzoeken of uitzoeken welk kleintje precies wat eet. Ook hoe een egel, konijn, alpaca of vis aanvoelen, kunnen ze er ondervinden. Kortom, de expo illustreert de geboorte, bedreigingen en beschermingen, leergedrag, vitale functies, ontwikkeling en zelfstandigheid van jonge dieren.

DSCN0335.JPG

In een uurtje ben je rond, langer is ook niet echt mogelijk met kleine kinderen van deze leeftijd. Maar ze vonden het een leuke uitstap!

Bovendien heb je met je ingangsticket ook toegang tot het Museum voor Natuurwetenschappen zelf en dus hebben we ervan geprofiteerd om met de kinderen ook nog even naar de enorme skeletten van de dinosaurussen te gaan kijken en de gigantische olifant die er te bewonderen is.

Praktische info

De tentoonstelling Babydieren loopt nog tot 16 maart 2014 en is toegankelijk van dinsdag tot vrijdag van 9u30 tot 17u, op zaterdag, zondag en schoolvakanties van 10u tot 18u. Gesloten op maandag, 25 dec, 1 jan, 1 mei.

Prijzen: 7,50 euro voor volwassenen, 6,50 voor studenten, senioren, Vrienden van het Instituut en personen met een handicap en 5,50 euro voor jongeren van 6 tot 17 jaar

Museum voor Natuurwetenschappen
Vautierstraat 29
1000 Brussel

De site

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.