at 9:14 pm: Gepubliceerd door .

We gaan eigenlijk niet vaak op restaurant met de kinderen, want toegegeven, het is lang stilzitten aan een tafel en van veel eten komt er meestal niet in huis omdat er al drinken geserveerd wordt of de obligate chips/nootjes/versnaperingen op tafel staan. Maar wanneer zoonlief vraagt om toch nog eens op restaurant te gaan en een 5de verjaardag nadert, kunnen we niet anders dan hem een plezier doen. En het werd een geslaagde uitstap!

Wokgarden

In Leerbeek ligt het Chinees restaurant, Wokgarden. Geen gewoon restaurant, waar de gerechten aan tafel bediend worden, wel een buffetrestaurant. Je haalt dus van de buffetten waar jezin in hebt. Dat leek ons wel wat om met de kinderen uit te proberen. We kozen een tafeltje nabij de speelkamer en namen plaats. De speelkamer is niet gigantisch, maar er staat een televisie, er zijn stoeltjes, boekjes en kleurtjes, een wipschommeltje, genoeg om de hummeltjes tussen de gerechten door bezig te houden. En toch zijn ze er amper binnengeweest, want ze vonden het buffet veel te leuk! Buiten is er overigens ook een speeltuin, maar daar heb we (in april) geen gebruik van gemaakt. Ten eerste omdat het weer niet aangepast was, maar ook omdat we de kinderen van binnen niet hadden kunnen in het oog houden en er is ook geen afsluiting tussen de speeltuin en de parking. Met kinderen van 3 en 5 niet meteen ideaal, naar onze mening.

 

Vlaams-brabant, restaurant, Chinees, buffet

Buffetten

Je mag er onbeperkt eten van de verschillende buffetten en deze nemen toch wel een hele zaal in beslag. Er is ruim voldoende van alles voorzien en daarnaast is er ook nog show cooking en een wok show. De buffetten staan opgesteld in een U-vorm en beginnen kan je met de keuze uit twee soorten soep. Daarnaast staan de voorgerechten opgesteld. Je hebt er de keuze uit loempia’s en dim sum, maar ook minifrikandellen en frietjes. Of ga voor een salade of Japanse sushi!

 

Vlaams-brabant, restaurant, Chinees, buffet

Neem voor het hoofdgerecht een bordje en maak je keuze uit de verschillende ingrediënten, geef het aan de wok koks en geniet van de show of laat je gerecht bereiden op de Japanse bakplaat (Teppan Yaki). Uiteraard staan er ook reeds bereide gerechten ter beschikking zoals gelakte eend, kippenbeignets in zoetzure saus of kikkerbilletjes.

 

Vlaams-brabant, restaurant, Chinees, buffet

Als je dan nog een plaatsje hebt, kan je nog afsluiten met een gerechtje uit het nagerechtenbuffet. Hier heb je de keuze uit verschillende soorten fruit, gebak, ijs en chocomousse, allemaal even lekker!

 

Vlaams-brabant, restaurant, Chinees, buffet

Supergezellig

Eens we naar het buffet mochten gaan kijken, konden de kinderen hun pret niet op, zoveel keuze en altijd wel iets lekker te vinden! Als voorgerecht kozen ze (uiteraard!) voor de loempia’s met zoetzure saus en ze vonden ze zo lekker, dat ze nog een tweede en zelfs derde keer teruggingen!

 

Vlaams-brabant, restaurant, Chinees, buffet

Ondertussen konden ook mama en papa op hun gemak hun keuze maken uit de lekkernijen en rondlopen, terwijl de kinderen braaf aan tafel zaten te smullen. Als hoofdgerecht aten ze kippenbeignets, met stokjes, maar ook groentjes en satés. Ook hier konden de gerechten op veel bijval rekenen. En toen we dachten dat ze echt niets meer zouden kunnen eten, namen onze kinderen er toch nog een chocolade-ijs met slagroom bij. Toen konden ze echter geen pap meer zeggen! Het werd in ieder geval een meer dan geslaagd verjaardagsetentje voor Lucas en een restaurant om zeker naar terug te keren!

Het restaurant

Wokgarden is een gigantisch groot restaurant, voor meer dan 300 personen. Er is ook nog een aparte feestzaal, een binnen- en buitenspeeltuin, een ruime parking en een terras. Het is elke dag geopend en je kan reserveren, hoewel dat niet echt nodig is. De jarige eet gratis mee en ook kinderen tot 4 jaar betalen niet.

 

Vlaams-brabant, restaurant, Chinees, buffet

Prijzen

Lunch buffet: van 12u tot 14u30 van maandag tot vrijdag: 10.95 euro p.p (geen teppanyaki)

Avonds buffet: van 17u00 tot 23u van maandag tot donderdag: 19.95 euro p.p

Vrijdag-zaterdag avond, zondag en feestdagen: 22.95 euro p.p 

Kinderen van 5 tot 12 jaar 10.00 euro p.p

All-in menu: van maandag t.e.m donderdag:  34.50 p.p., vrijdag – zaterdag – zon-en feestdagen: 35.50 p.p. en kinderen all-in 18.00 euro p.p.
 

Praktische info

Wokgarden

Edingsesteenweg 247

1755 Leerbeek (Gooik)


Maandag tot en met zaterdag: 12.00 – 14.30 / 17.30 – 23.00

Zondag en feestdagen: 12.00 – 14.30 / 17.30 – 24.00


Tel. 02 46 111 95

Fax. 02 46 111 96


De site

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.