at 12:59 pm: Gepubliceerd door .

Welke jongen is er nu niet gek van wagens? En vooral van snelle wagens! Sinds de animatiefilms Cars 1 en 2 is onze zoon van 4 helemaal weg van auto’s. Alle merken kent hij bij naam en als we weggaan heeft hij een auto op zak om mee te kunnen spelen. Hoog tijd dus om een bezoekje te brengen aan Autoworld, in Brussel.

Autoworld tentoonstelling

Alle tentoongestelde voertuigen die je in Autoworld kan ontdekken maken deel uit van de Mahy collectie. De tentoonstelling werd in 1991 in het leven geroepen en je krijgt er een historisch overzicht van de automobielgeschiedenis (vanaf de 19de eeuw), naast een rijke verzameling tweewielers, waarbij de aandacht onder meer gaat naar moto’s van Belgische makelij. Daarnaast kan je ook verschillende sport- en privé-auto’s bewonderen.

Belgische auto’s

Van bij het begin speelden de Belgische autoconstructeurs een grote rol in de ontwikkeling en de geschiedenis van de automobiel. Je vindt in Autoworld dan ook wellicht de grootse verzameling Belgische Automobielen ter wereld, met beroemde namen als Minerva en FN en minder klinkende namen als Nagant of Fondu.

Dit is bijvoorbeeld een Minerva uit de jaren 20.

Public Services

De auto speelt vanaf het prille begin een belangrijke rol in het dagelijkse leven en ook de hulpdiensten zagen al snel het nut en gemak van de automobiel in. Onze kinderen hadden ze meteen herkend: brandweer-, zieken- en lijkwagens, politie en Rijkswacht, of pechverhelpingsdiensten. In Autoworld staan enkele unieke exemplaren zoals de Minerva uit 1933, die door de brandweer van Schaarbeek tot in de jaren ’60 gebruikt werd of een Dennis Fire Engine uit 1923 die tot in de jaren ’50 in Gent dienst deed.

belgië,brussel,autoworld

Nieuwe zone

Sinds enkele maanden waait een frisse wind door het museum Autoworld met nieuwe wegwijzers, herinrichting van de ruimtes, tentoonstelling van de auto’s per thema, tijdelijke tentoonstellingen…

Deze ‘hergeboorte’ ging gepaard met de opening van een compleet nieuwe zone op de eerste verdieping van het museum, die de grote etappes illustreert van de automobielcompetitie, rally’s en races , sinds 1906. Meer dan twintig competitievoertuigen worden er voorgesteld.

Om de bezoeker meteen in een racestemming te brengen, wordt de ingang van de zone afgezet door een enorme autoband, die herinnert aan deze van het Circuit van Le Mans. Het contrast met de rest van het museum is groot. Hier kom je in de wereld van de circuits en de automobielsport, een wereld waarin motoren ronken en dat hoor je ook op de achtergrond. Hoogtepunt van het spektakel is onder andere de F1-wagen van van Alonso.

belgië,brussel,autoworld

De wereld van Michel Vaillant

Ook Michel Vaillant heeft een plaatsje gekregen in de nieuwe zone van het museum, een ‘paddock’ met een echte Vaillante Grand Défi met in het midden een echte F1 Vaillante, waarin onze kinderen maar wat graag wilden plaatsnemen! Hier was het hem allemaal om te doen: een echte F1-wagen zien en er even kunnen inkruipen. Maar ook de vele miniatuurauto’s in de vitrines hadden heel wat bekijks en de ‘woows’ en ‘waaaaws’ volgden elkaar op!

belgië,brussel,autoworld

40ste verjaardag van de Ferrari Club Belgio

Voor de fans van Ferrari loopt er nog tot en met 30 juni een tentoonstelling die vertelt over 40 jaar clubleven en de daaraan verbonden Ferrari modellen en F1 resultaten. Naast enkele prachtige Ferrari’s (waarvan onder andere een Ferrari 365 GT4, een F40 en een Enzo) zullen er enkele hoogst zeldzame onderdelen worden tentoongesteld.

Winkeltje

Aan de uitgang van Autoworld is er een winkeltje dat gespecialiseerd is in modelauto’s. Neem er eens een kijkje, je kan er een leuk miniatuurtje op de kop tikken voor geen geld!

Praktisch

Autoworld
Jubelpark 11
1000 Brussel

Openingsuren:
van 01.04 tot 30.09: 10:00 > 18:00
van 01.10 tot 31.03: 10:00 > 17:00
Weekend 10:00 > 18:00

Prijs:
Volwassenen: 9€
Senioren, mindervaliden, studenten: 6€
Kinderen (6 tot 12 jaar): 4.5€
Kinderen < 6 jaar: gratis

De site

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.