at 9:48 pm: Gepubliceerd door .

Op 11, 12 en 13 mei 2012 vinden in Brussels Expo (Paleis 5, tuinen en voorplein) de Kids Days plaats. De place to be waar je alle trends en activiteiten voor kinderen terugvindt, zodat elk gezin er leuke ideeën kan opdoen.

Uitgebreid aanbod

(Educatieve) spellen, decoratie, stages, creatieve activiteiten, mode, reizen, gezonde voeding, nuttige tips voor het gezinsleven, familie uitstapjes … alle aspecten die te maken hebben met het dagelijkse leven van onze kinderen zijn verzameld op één enkele plaats.

België, Brussel, Kids days, activiteiten, workshops, ateliers

Animaties voor jong en oud

Bovendien zijn de Kids Days ook een groot familiefeest! Naast de vele exposanten worden er tal van animaties aangeboden voor klein en groot. Poppenkast, trampolines, creatieve ateliers, springkastelen, kindergrime, pony’s, klimtoren, knutselworkshops, verfateliers, reuzegrote gezelschapsspellen, verkeersveiligheid, lasergames, sporttesten, het echte marionettentheater, roofvogels, een reuze bouwspel, hangbruggen, clowns, rollerskatebaan, waterspelen in de fonteinen en zelfs een reuzenrad van 40m tegenover het Atomium (een deel van de beurs vindt buiten plaats).

Focus op duurzame voeding en buitengewone kinderen

De “Kids Days” willen de jonge bezoekers verwennen maar hen ook iets bijleren. Zo ligt in 2012 de focus onder andere op Het jaar van de gastronomie : een kijk op duurzame voeding.

Het is noodzakelijk kinderen en jongeren aan te moedigen en te sensibiliseren voor duurzame consumptie.  Daarom zullen er veel kinderanimaties rond dit thema voorgesteld worden (keukenworkshops, smaaktesten, kleine conferenties, …)

Daarnaast ligt de nadruk dit jaar ook op Jouw verschil maakt Mijn rijkdom ! Kids Days verwelkomt alle kinderen en alle families en wil een andere kijk geven op kinderen met een handicap.

Verschillende animatie worden voorgesteld om de wereld van buitengewone kinderen te ontdekken: blindenparcours, het overschrijden van hindernissen met een rolstoel, projectie van films met audiodescriptie, voorlezen van verhalen over verschillen…

Animaties

Daarnaast zijn er ook creatieve ateliers (sieraden maken, een echte wagen kleuren, kartonnen huisjes versieren, poppen aankleden, muziekinstrumenten maken met objecten uit de natuur…), kan je het dierenleven ontdekken (melk eens een koe, knuffel de konijntjes, rijd op een pony…), volg een van de educatieve workshops (taalcursussen, wetenschappelijke experimenten, ontdek de planeten), maak gewoon plezier (lasergames, grime, springkastelen, verkleden…) of geniet van het poppentheater, het sprookjesbos of een van de voorleesmomenten voor kinderen. Met andere woorden, kinderen zullen er zich ongelooflijk amuseren!

Praktische info

Kids Days
Brussels Expo (Paleis 5, Tuinen & Voorplein)
Belgiëplein 1
1020 Brussel

De site

Vrijdag 11 mei 2012, van 10.00 tot 18.00
Zaterdag 12 mei 2012, van 10.00 tot 19.00
Zondag 13 mei 2012, van 10.00 tot 19.00

Prijs: 9€ per persoon (gratis voor kinderen onder de 3 jaar). De inkom geeft toegang tot alle exposanten en gratis activiteiten.

Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel dat kinderprojecten steunt.

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.