at 10:35 pm: Gepubliceerd door .

Stadskriebels is een sportief feest in het centrum van Brussel, dat plaatsvindt op zondag 6 mei 2012. Die dag zullen de pleinen en straten in de buurt van de Oude en Nieuwe Graanmarkt autovrij gemaakt worden, zodat er een hele dag kan gesport worden.

België, Brussel, Stadskriebels, sport

Sporten of sfeer opsnuiven

Iedereen is welkom op Stadskriebels. Wie gewoon een kijkje wil nemen en wil proeven van de sfeer zonder te sporten, kan dit zonder zich in te schrijven.

Wie aan de sportactiviteiten wil deelnemen kan zich ter plaatse inschrijven. Dan ontvang je in de inschrijvingstent op de Nieuwe Graanmarkt naast een programmaboekje en een sportactiviteitenkaart (waarmee je prijzen kan winnen) ook een gadget. De deelnameprijs bedraagt 3 euro.
 
Opgelet: Gratis deelname van het gezin op vertoon van lidkaart Fietsersbond, Gezinsbond of lerarenkaart.

Veertig sporten!

Iedereen, zowel jong als oud, vindt wel iets naar zijn gading. Er is keuze uit een 40-tal sportactiviteiten, gaande van traditionele over avontuurlijke tot nieuwe, originele sporten. In het aanbod zitten onder andere: aikido/iai – avonturenparcours – bakstapelen – basket – bengitrampoline – bmx – breakdance – circusland – dans – Engelse boks – jetski – ju-jitsu – katapultschieten – kickfun – kinderland – klimmen – lacrosse – multitowerpiste – polegym – powerplaysoccer – rolstoelparcours – rope-skipping – schaken – sepak takraw – skiken – space-bikes – speleobox – spidertower – spinning – tai-jutsu – taikwondo – tricking – Ubound – unihock – volkssporten/XL-games – waterbootjes – wushu – deathride…

Danspodium en fietsland

Dit jaar is er voor het eerst ook een danspodium, waar tussen 13u en 15u optredens zullen plaatsvinden en een fietsland, met als doelstelling meer ouders met hun kinderen op de fiets te krijgen!

Om 11u, 14u en 15u30 is er een Workshop Fiets(je) vaardig! Daarin leer je wat je kind moet kunnen vooraleer het alleen met zijn fiets het verkeer in kan? Met allerlei leuke fietsspelletjes oefen je samen de noodzakelijke fietsvaardigheden.

Een fietsvaardigheidsparcours met hindernissen en opdrachten staat doorlopend opgesteld. Hier kunnen beginnende én ervaren fietsers hun vaardigheden testen.
Neem je eigen (loop)fiets mee!

Of maak kennis met de verschillende transportmiddelen om je kleintjes mee de fiets op te nemen. Welk soort bakfiets past bij jou? Een buggy of maxi-cosi meenemen per fiets: hoe zit dat? Welke soorten fietskarren bestaan er? En wat zijn pro’s en contra’s van elk systeem? Je kan het allemaal uitproberen!

Praktische info

Stadkriebels
Oude en Nieuwe Graanmarkt
Brussel

De site: http://stadskriebels.vgc.be/
Prijs:3 euro om te sporten. Gratis op vertoon van lidkaart Fietsersbond, Gezinsbond of lerarenkaart.

Ondersteuning nodig voor personen met een handicap op Stadskriebels?
Contacteer de sportdienst op voorhand met je vraag (02 563 05 13), zodat er tijdig een oplossing kan worden voorzien.

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.