at 2:39 pm: Gepubliceerd door .

Op onze reis naar Normandië maakten we een tussenstop in Boulogne-sur-Mer, dat gelegen is aan de prachtige Opaalkust in de regio Nord-Pas-de-Calais. En omdat we twee kinderen van 2 en 4 meehadden, kozen we uiteraard voor een kindvriendelijk restaurant en dat bleek niet gelogen te zijn.

2012-04-06 18.17.56.jpg

Kinderen koning

Van het moment dat we bij Courtepaille binnenkwamen, werden onze kinderen op handen gedragen: er werden ons kinderstoelen aangeboden, er was een speciaal kindermenu, er werden onmiddellijk kleurpotloden aan tafel gebracht en op de achterzijde van de onderlegger stond een tekening om in te kleuren.

2012-04-06 18.18.13.jpg

Kindermenu

Elke klant krijgt een “salade de bienvenue”, die bestaat uit een kommetje sla met een lekkere dressing. Voor de kinderen wordt deze vervangen door salami en augurken.

2012-04-06 19.00.49.jpgUit het Baby Paillou menu (tot 5 jaar) mochten we een hoofdgerecht met drankje of een hoofdgerecht met dessert kiezen voor de prijs van 4,10 euro. Voor het hoofdgerecht was er de keuze uit ½ snede gegrilde ham, gemarineerde kip, een hamburger of een boerenworst. Daarnaast mag je kiezen tussen frietjes, provençaalse pasta, kroketten, puree en groenten… Als dessert was er appelmoes, natuuryoghurt, verse kaas, appeltaart, sorbet, een ijsje of een mini-chocoladegebakje en mini-chocomousse.

Voor we onze bestelling doorgaven aan de ober, vroeg hij of we gelijk met de kinderen wensten te eten of dat zij eerst zouden eten. We besloten allemaal samen te eten, maar ook deze vraag getuigde van het belang dat ze aan hun kleinste bezoekers hechten.

Onze dochter van 2 koos uiteindelijk voor een boerenworst met frietjes en onze zoon van 4 voor gegrilde ham met frietjes. De porties waren voldoende groot en het eten was heel lekker! Ketchup werd op eenvoudig verzoek aan tafel gebracht en tijdens het eten kwam het (super)vriendelijke personeel vragen of we niets tekort kwamen.

Familiemenu

Zelf kozen we voor het duo van kabeljauw en zalm in papillot met groentjes en een aardappel in de schil met kruidenboter en sjalotsaus uit het Grillardinmenu (hoofdgerecht en dessert voor 17,30 euro) en gegrilde ham met Provençaalse pasta en bearnaisesaus uit het Petit gril menu (hoofdgerecht en dessert voor 11,80 euro). De borden waren overvloedig bediend en het eten was heel lekker. Ook wij mochten à volonté groenten en/of pasta en aardappelen bijvragen, maar dat was zeker niet nodig, we hadden voldoende van alles. De karaf water aan tafel was overigens gratis.

2012-04-06 19.00.43.jpg

Prominent aanwezig personeel

De bediening verliep vlot en was heel vriendelijk, maar bij momenten vonden we het personeel iets te prominent aanwezig. Ze drukken je van bij aankomst op het hart dat je hen mag roepen indien nodig, maar zelf komen ze ook nog verschillende keren aan tafel vragen of er iets nodig is, of het lekker is, of we nog iets willen, of ze iets kunnen doen… Nooit opdringerig, maar het mocht voor ons net iets minder zijn.

Dessert

Na het eten kregen we nog het dessert dat bij ons menu hoorde. De kinderen kozen (uiteraard!) voor een ijsje, wij kozen voor een heerlijke appeltaart met een bolletje vanille-ijs en een bordje verse kaas met rode vruchtencoulis.

frankrijk,normandië,boulogne-sur-mer,courtepaille,kindvriendelijk,restaurant

Korting

Omdat we overnachtten in het B&B-Hotel dat net naast Courtepaille lag, hadden we ook nog eens recht op een korting van 15%, waardoor we uiteindelijk slechts 11 euro per persoon betaalden. Qua prijs-kwaliteit verhouding was dit dus zeker een meevaller. Het eten was heel lekker en niet duur!

Kortom

Courtepaille beweert een kindvriendelijk restaurant te zijn en dat is wel het minste wat we kunnen zeggen. Ze doen echt hun uiterste best om het kinderen (en hun familie) naar hun zin te maken. Zeker een aanrader, dus. Er zijn in Frankrijk meer dan 200 restaurants van Courtepaille en wij zijn vast van plan bij onze volgende tussenstop in Frankrijk nog eens binnen te springen!

Praktische info

Courtepaille Boulogne-sur-Mer
27 rue de la Plaine St Martin
62280 Saint-Martin-Boulougne
+33 03 21 31 73 69
De site

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.