at 7:27 pm: Gepubliceerd door .

Wat zie je in een telescoop? Wat is een ster? En een zwart gat? Thuis regent het regelmatig vragen over sterren en planeten. Dus, wanneer een van de grootmoeders een verrassingsbezoek plant aan het Planetarium… zie je sterretjes verschijnen in de ogen van de kinderen!

planetes1.jpg

Oma vertelt…

“Ik ben oma van 4 kleinkinderen en wil hen op een educatieve manier bezighouden. Daarom nam ik de kinderen mee naar het Planetarium in Brussel. Daar kan je je inschrijven voor een van de programma’s die verschillende voorstellen per dag organiseren. Ik koos 2 voorstellingen voor hen en ze genoten er duidelijk van. Onder de immense koepel werden we meegenomen in een ruimtesatelliet en bekeken we de sterrenhemel, een inslag van asteroïden op aarde, de planeten, andere sterrenstelsels… De kinderen keken naar de sterrenbeelden, vonden de sterren terug, volgden de bewegingen van de planeten rond de zon en observeerden de maanstanden. Lou, 5 jaar, liet zich meeslepen door deze visule en muzikale droom…

Charles, bijna 9, was gepassioneerd door de Belgische hemel. Na het bezoek aan het Planetarium ging hij helemaal op in zijn verhaal: Weet je wat de Steelpan is? Dat is de bijnaam van de Grote Beer! Dit is het helderste stuk van het sterrenbeeld. Door de lichten van de grote steden kan je de zwakkere sterren van de volledige beer minder goed onderscheiden…”

Het is wel redelijk duur; 5 € per kind en per halfuur. Maar het is magisch….

planetes2.jpg

En voor de allerkleinsten?

Het Planetarium heeft ook voorstellingen voor kinderen vanaf 4 jaar, waarbij vertrokken wordt vanuit kindersprookjes om de allerkleinsten warm te maken voor de sterren en de planeten.

Duur: 30 min.

Wanneer? Op zaterdag, zondag, feestdagen en tijdens schoolvakanties, telkens om 11u.

Praktische info

Het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België
Bouchoutlaan, 10 – 1020 Brussel
Te : 02 474 70 50

De voorstelling van het Planetarium is toegankelijk :
– van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u
– in het weekend, op feestdagen en tijdens schoolvakanties van 10u30 tot 18u.

Prijs van een sessie in het Planetarium: 6 €. Kinderen, studenten, senioren en groepen (vanaf 20 personen): 5 €

De site

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.