at 9:30 pm: Gepubliceerd door .

Wat een leuke namiddag moest worden voor de 2de verjaardag van mijn dochter, is toch niet helemaal verlopen zoals verwacht…

Slechte afspraken

Een week op voorhand had ik binnenspeeltuin Kids Dream in Merchtem gecontacteerd om er een verjaardagsfeestje te organiseren met feestformule. Dat bleek niets te vroeg te zijn, want eigenlijk waren er al het maximum aantal feestjes geboekt. De dame van de speeltuin zou me terugbellen om te zeggen of het mogelijk was, nadat ze het aantal reeds gereserveerde feestjes had bekeken. Nog geen 5 minuten later rinkelde mijn telefoon en konden we er nog bij. Enkele dagen voor het feestje kreeg ik nog een bevestigingstelefoontje om te weten of het aantal genodigden nog steeds dezelfde was. Ik moet toegeven dat, toen ik de reservatie doorgegeven had, wel meteen spijt had, want ik vreesde er stilaan voor dat de binnenspeeltuin echt vol zou zitten. Maar goed, we waagden het erop.

We kwamen die bewuste zaterdag binnen in de speeltuin en werden meteen met onze neus op de feiten gedrukt: warm, overvol en heel lawaaierig. Dat er veel geroepen en getierd wordt in speeltuinen lijkt me logisch en hebben we al meermaals meegemaakt, maar dit overtrof alles. We moesten echt tegen elkaar roepen om elkaar te verstaan. We gingen op zoek naar de tafel met de naam van mijn dochter op en zagen 4 borden staan (voor de kinderen), maar de rest van de tafel (voor 8 volwassenen) was ingenomen door andere mensen. Ik begaf me dus naar de toog om te vragen of het normaal was dat er andere mensen aan onze tafel zaten. Het antwoord was: “Neen, maar de mensen trekken zich meestal niets aan van een naam op de tafel en zetten zich gewoon neer. Zeg maar dat jullie die tafel gereserveerd hebben en dat ze ergens anders moeten gaan zitten’. Dat leek me nogal moeilijk, want die mensen waren aan het eten… Waarop ik als antwoord kreeg: ‘Ik kom straks wel eens kijken’. Daar stond ik dus met mijn gasten… Ik ben dan maar zelf vriendelijk tegen die mensen gaan zeggen dat wij de hele tafel gereserveerd hadden. Gelukkig begrepen ze het en maakten er geen probleem van. De borden, glazen en bestek stonden evenwel nog steeds op onze tafel. Toen het na 10 minuten nog niet afgeruimd was, is mijn schoonvader alles naar de toog gaan brengen en heeft om een vaatdoek en handdoek gevraagd om de tafel op te kuisen en die kreeg hij ook… Van zelfbediening gesproken!

Grote speeltuin

Ondertussen waren de kinderen zich aan het uitleven op de speeltuin, die echt wel heel groot is. Er is een peuterzone voorzien voor kinderen van 0 tot 4 jaar met een kleine glijbaan, kruipmogelijkheden en een ballenbad, alles goed beveiligd voor de kleinste gasten. Daarnaast stonden een drietal grote trampolines waarop de kinderen naar hartenlust konden springen.

IMG_7710.JPG

En dan heb je nog het grootste deel van de speeltuin waarop kinderen vanaf 4 jaar kunnen spelen. Ze kunnen er klimmen, kruipen en van de grote glijbanen zoeven. Ze zijn er werkelijk uren zoet mee. De grote speeltuin is echter niet geschikt voor de allerkleinsten, want dan is de hulp van mama of papa vereist om overal op en over te klauteren.

IMG_7715.JPG

Wat we persoonlijk jammer vonden was dat er zoveel betalende activiteiten of spelletjes waren. Er zijn drie elektrische auto’s waarop kinderen vanaf 3 jaar mogen rijden, maar een ritje kost telkens een euro. Er staan ook verschillende automaten, een elektrische helikopter waar de kinderen kunnen inzitten en twee magic hockeytafels, allemaal betalend. Als ik met mijn kinderen naar een speeltuin ga, wil ik dat ze vooral spelen, je betaalt er tenslotte voor en al deze “afleidingen” vind ik geldklopperij. Maar dat is mijn persoonlijke mening, uiteraard!

Het eten

We hadden opgegeven dat we tussen 17u30 en 18u wilden eten en de kinderen kregen hun pannenkoeken inderdaad rond die tijd. Even later kregen ook de anderen hun eten. De porties waren ruim voldoende en het eten was lekker, het enige minpunt was dat er in de croque bolognaise en de spaghetti een haar zat. De prijzen waren schappelijk: 7,50 euro voor garnaalkroketten, een croque o een spaghetti. De drank was aan 1,60 euro.

De Kids Welkom troeven

De speeltuin is groot, veilig en heel proper. Je kan, op eenvoudig verzoek, de drank in een drinkbeker krijgen voor de kinderen en in de (vrouwen)toiletten is er een pamperhoek. Er zijn ook ruim voldoende kindereetstoelen voorhanden.

IMG_7716.JPG

Kortom

De kinderen hebben gelukkig niets gemerkt van de service die te wensen overliet en hebben zich rot geamuseerd in de speeltuin. Maar wij vonden Kids Dream niet voor herhaling vatbaar… De vriendelijkheid aan de telefoon (voorafgaand aan het feestje) staat in schril contrast met de vriendelijkheid ter plaatse.

Praktische info

Kids Dream
Varkensmarkt 2
1785 Merchtem

De site

Prijs: 6 euro per kind

Feestformules vanaf 10 euro (inkom, drankje, 2 pannenkoeken en een cadeautje voor de jarigen en zijn genodigden)

Er worden ook ontbijten en buffetten georganiseerd.

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

2 reacties

  • elke says:

    Het spijtige daar vind ik ook dat de kinderen zelf naar buiten kunnen daar, dat er geen gesloten deur is. Daardoor rijden wij nu liever iets verder naar Hamme waar er op een knop geduwd moet worden en de mensen van de speeltuin dan de deur opendoen.

  • Ingrid says:

    Klopt, Elke, wij gaan daarvoor naar Ternat bij Kinderland, daar moet je ook op een knop duwen om de deur te openen…