at 6:27 pm: Gepubliceerd door .

Cars 2

Novotel verwelkomde in 2010 wereldwijd meer dan 2 miljoen kinderen dankzij de deal Family&Novotel en daarom werden de Novotel hotels de ideale plaats om de release van de laatste Disney Pixar film, Cars 2, te vieren. Tijdens hun verblijf, deze zomer, konden families in 280 Europese Novotel hotels Cars 2 beleven. Dit was onder andere het geval in ons land.

cars2.jpg

Bij aankomst aan het onthaal van het hotel kregen de kinderen een Cars 2 welkomstgeschenk en in de lobby’s konden zij het Cars 2-videospel op de Xbox consoles spelen. Verder stond er een groot scherm opgesteld met de drie bekende Cars 2-posters waarvoor de kinderen konden poseren. Laat je dus niet beetnemen, de kamers waren niet volledig gedecoreerd in Cars, zoals de poster deed vermoeden. En ook de placemats met Cars 2 spelletjes die in sommige hotels aangeboden werden om de kinderen aan tafel bezig te houden, waren niet verkrijgbaar in België. Althans niet in Brugge, waar wij overnachtten in het Novotel.

België, Brugge, hotel, Novotel, Family & Novotel

Het hotel

Het Novotel hotel Brugge Centrum is een driesterrenhotel in het historische centrum van Brugge, gelegen op een rustig pleintje tussen andere gebouwen. belgië,brugge,hotel,novotel,family & novotel

Het onthaal was vriendelijk en we kregen al snel onze kamer toegewezen. Daar hadden we een tweepersoonsbed, een slaapbank voor ons zoontje en een bijgezet kinderbedje voor onze dochter. Daardoor werd de kamer wel redelijk klein, maar we bleven uiteindelijk maar voor een nacht. De kamer was zeer netjes, er waren voldoende handdoeken aanwezig en de mini-bar was goed gevuld. De tv op de kamer was zeer handig, zeker wanneer je met kleine kinderen op hotel zit en als ze hun favoriete programma niet willen missen om de tandjes te poetsen, geen nood: je kan gewoon verder luisteren in de badkamer!

België, Brugge, hotel, Novotel, Family & Novotel

Omdat het restaurant pas opende om 18u30 doodden we de tijd nog even met een wandeling door de tuin van het hotel. Daar bevond zich een klein speeltuintje met onder andere wipstoeltjes, een glijbaan en een grotere wip, waar onze kinderen een hele tijd naar hartenlust speelden. Iets verder lag het terras en verwarmd buitenzwembad, met daarnaast een tafeltennistafel.

België, Brugge, hotel, Novotel, Family & Novotel

Food Square

’s Avonds gingen we aan tafel in het restaurant van het hotel, Food Square. We werden vriendelijk ontvangen door ober Mathias, die ook voor onze kinderen aandacht had. Voor onze dochter kregen we een kinderstoel bijgeschoven en werd er een nieuw en proper tafelblad opgelegd. Voor de kinderen was er een speciaal menu van Gustino. Gustino is de internationale mascotte van het kindermenu dat staat voor een goed uitgebalanceerd dieet. Je betaalt 10 euro voor het kindermenu en hebt de keuze uit een dagsoep, een hoofdgerecht (met frietjes of pasta), een dessert en een drankje. Onze kinderen kozen voor de tomatensoep, fish sticks met pasta in tomatensaus, een hamburger met pasta in tomatensaus en als dessert een yoghurt. Beiden dronken een fruitsapje. Op aanvraag zijn er trouwens ook flessenverwarmers te krijgen.

België, Brugge, hotel, Novotel, Family & Novotel

Zelf kozen we op de kaart voor een heerlijke penne met broccoli, champignons en stukjes kip en een salade met eend. Je kan telkens kiezen voor een kleine of grote portie. Ik ging voor een kleine penne en zelfs dat bord was meer dan goed gevuld. De prijzen schommelden rond de 10 euro voor een kleine portie en rond de 15 euro voor een grote portie.

Ontbijtbuffet

Na een deugddoende nacht, waren onze kinderen al vroeg uit de veren, maar dat was geen probleem, want bij Novotel kan je ontbijten van 6u30 tot 11u, praktisch voor mensen met kleine kinderen, maar ook voor zakenmensen en langslapers. Niet veel volk dus in het restaurant op dit vroege uur en dat was best aangenaam. Het ontbijtbuffet was op zijn minst zeer uitgebreid te noemen. Overal stonden er tafels verspreid met allerlei lekkers. Als drank kon je kiezen tussen koffie, thee (uitgebreide keuze), chocomelk, melk, espresso en dergelijke, maar er stond ook een tafel met vers fruitsap, waaronder appelsiensap, appelsap en andere vruchtensappen. In een koelkast heb je de keuze uit yoghurt, actimel, fruitpotjes, boter, kaas, vleeswaren, te veel om op te noemen. Daarnaast was er nog een Engels ontbijt met bonen in tomatensaus, worstjes,champignons, spek, maar ook verschillende ei-bereidingen, pannenkoeken, gedroogd fruit, vers fruit en, fruitsla.

België, Brugge, hotel, Novotel, Family & Novotel

Ook wat de bakkerij betreft meer dan keuze genoeg: sandwiches,bruin brood, toastbrood, rozijnenbrood, pistolets, stokbrood, croissants, rozijnenbroodjes en zelfs chocolademuffins. Voor wie liever ontbijtgranen heeft zijn er maar liefst vijf soorten, zoals cornflakes, all bran, choco pops… Daarnaast ook peperkoek en speculaas en verschillende soorten confituur, die je in leuke koekjesvormen mee aan tafel kan nemen. En voor wie dit nog niet voldoende is, is er ook nog honing en choco. Voor de kinderen was er een apart ontbijtbuffet met Petit beurre koekjes, graanrepen, hagelslag, honey pops en doosjes Smarties. Op het ontbijtbuffet was niets aan te merken, het was overheerlijk en overvloedig.

België, Brugge, hotel, Novotel, Family & Novotel

Kindvriendelijk

Family & Novotel label bevat heel wat kindvriendelijke mogelijkheden. Zo kunnen er twee volwassenen en twee kinderen op de kamer slapen en worden er zonder probleem babybedjes bijgezet, indien nodig. Op elke kamer is er ook een tv met kinderzenders. Heb je liever meer ruimte, dan kan je een tweede kamer voor de kinderen reserveren met 50% korting op de kamer van de ouders.

In elk Novotel zijn kinderen VIP-gasten. Overnachtingen en ontbijt zijn gratis voor twee kinderen onder de leeftijd van 16 jaar, die op de kamer van hun ouders overnachten. Slaap lekker uit op zondag en geniet van een late check-out om 17.00 uur ’s middags.

Novotel heeft ook moderne en kleurrijke speelruimtes voor de kinderen. Daarvoor ging Novotel een samenwerking aan met Kapla, fabrikant van eenvoudig en leuk bouwspeelgoed voor kinderen. Zo kunnen kinderen op een veilige manier eindeloos bouwen en afbreken, waardoor ze hun verbeelding en creativiteit ontwikkelen. Kapla-bouwplankjes zijn bovendien gemaakt van 100% natuurlijk grenenhout afkomstig uit ecologisch beheerde bossen. De hotels kunnen verder beschikken over videogames en bibliotheken en de meeste hotels beschikken over een buitenzwembad en speeltuin.

belgië,brugge,hotel,novotel,family & novotel

Aanrader

Wij vonden dit hotel zeker een aanrader om met kleine kinderen te komen omwille van de Familiy & Novotel deal: je voelt je er thuis omdat het een familiehotel is en kinderen er op hun plaats zijn. Geen kwade blikken dus van andere gasten omdat je kinderen eens roepen of iets laten vallen. En vooral het ontbijtbuffet was uitmuntend! Wij komen zeker terug!

Praktische info

Novotel Brugge
Katelijnestraat 65B
8000 Brugge

Tel (+32)50/930802

De site 

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.