at 8:40 am: Gepubliceerd door .

Op 6 km van De Haan en 15 km van Brugge baten Maria en Jacques hun bed & breakfast Het Polderhof uit. We vonden hen via de website van Plattelandstoerisme waar ze een kindvriendelijk label hebben. En dat wilden we wel even uittesten.

Junior Fun Bag

Het onthaal op de hoeve was vriendelijk: de gastvrouw en hond Bingo stonden ons op te wachten toen we het erf opreden. We kregen een drankje aangeboden en de kinderen ontvingen een Junior Fun bag, met daarin spelletjes, snoep en andere leuke spulletjes. Maria gaf informatie over wat er zoal te doen is in de buurt en legde de werking van de bed en breakfast uit. Daarna was het tijd om de kamer te gaan verkennen.

Ouder- en kinderkamer

Een van de redenen waarom we voor deze bed en breakfast kozen was dat er een kinderkamer in de kamer was. Zo slapen de kinderen dicht bij ons, maar niet met ons. De kamer was mooi, ruim genoeg en had een prachtig bed. De inrichting is klassiek (vooral het houten plafond), maar er werden mooie kleuren gebruikt. De aanpalende kinderkamer was klein, maar gerieflijk. Voor ons zoontje van 3 stond er een stapelbed en voor onze dochter van 19 maanden was er een kinderbedje bijgezet.

kamer.jpg

Naast de kamer is er een kleine, maar zeer moderne badkamer. De tegels waren heel knap en de douche groot. Er waren zeker genoeg handdoeken voorhanden, maar geen washandjes en geen haardroger. De zeep om je handen te wassen rook overheerlijk (orchidee)! Enig minpunt: er is geen deur tussen de badkamer en de slaapkamer, deze worden gescheiden door middel van een gordijn.

kamer2.jpg

Voor wie hier belang aan hecht: er is geen tv op de kamer. Maar op aanvraag kan je wel gebruik maken van gratis WiFi.

De hoeve

Het Polderhof is geen actieve boerderij (meer), maar er lopen nog wel enkele diertjes rond. Zo zijn er (sier)kalkoenen, kippen en pauwen, vogels, een kat, een hond en een pony, waar de kinderen bij mooi weer een ritje op mogen maken. In de weide naast de boerderij liggen ook heel wat koeien.

dieren.jpg

In het voortuintje staat een schommel, een (ietwat verouderd) speelhuisje en een veilige omheinde trampoline. Er is ook een grasveldje met een bankje waar je van het mooie weer kan genieten. En in de schuur staan go-carts en fietsjes om het erf onveilig te maken.

schommel.jpg

Ontbijt

Na een rustige nacht (er is geen lawaaihinder van het verkeer), schuiven we aan voor het ontbijt. Het buffet is niet uitgebreid, maar je komt ook zeker niets te kort. Er is keuze uit koffie, thee (verschillende soorten), fruitsap en chocomelk (voor de kinderen of de papa!) en voor onze dochter was de tafel met een speciaal kinderbordje, -bestek en –tas gedekt, een leuke attentie! Ook zijn er twee kinderstoelen beschikbaar. Op tafel staat een mandje met verschillende soorten lekkere broodjes en sandwiches en een potje boter, choco en heerlijke zelfgemaakte aardbeienconfituur. Op een andere tafel staat het buffet met twee soorten kaas, salami, ontbijtgranen en muesli, speculoospasta, honing en yoghurt.

Na onze tweede nacht op Het Polderhof was het ontbijtbuffet licht aangepast. Deze keer waren er koffiekoeken en broodjes, zelfgemaakt brood, peperkoek en gerookt vlees, naast de andere producten van de vorige dag.

Warme maaltijden kan je op Het Polderhof niet krijgen, maar er is wel een keukentje waar je vrij gebruik van kan maken. Er is een koelkast, microgolf, kookplaat en gootsteen voor de afwas achteraf. Er staat ook een koelkast met frisdrank voor de gasten (tegen betaling, weliswaar).

In de zitkamer kan je ten alle tijden gaan zitten om tv te kijken of een boek te lezen. Je vindt er ook heel wat informatie over de buurt: restaurants, recreatie, fietsroutes en een map met kindvriendelijke locaties, zoals binnenspeeltuinen.

Praktische info

Het Polderhof
Cathilleweg 188
8470 Jabbeke
Tel: 050-81 32 45

De site: http://www.hetpolderhof.be

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.