at 2:34 pm: Gepubliceerd door .

Aan de rand van het Pajottenland vinden we in Dilbeek, diep verstoken tussen de velden, boerderij Het Neerhof. Gevestigd in een historische hoeve met 10 hectaren akkers, vind je er koeien, varkens, honden, ganzen, kippen, konijnen, cavia’s, geiten, schapen, paarden, ezels en katten. En een speeltuin…

Langs de grote poort

Eens je je wagen op de parking voor de boerderij hebt gezet, naast de geitjes, kan je langs de grote inkompoort naar binnen. Wees vooral niet bang van de twee loebassen die hun dutje doen: ze zijn misschien groot, maar gevaarlijk zijn ze allerminst. De geur van het boerenleven komt je meteen tegemoet, want in het midden van de binnenkoer ligt de mesthoop, met daarrond vier gebouwen: de koeienstal, de schuur, de paardenstal en het woonhuis van de boer en zijn boerin. De deuren van de stallen staan open, dus je kan er makkelijk een kijkje in nemen, maar sommige dieren zijn waarschijnlijk ook net een luchtje gaan scheppen in de wei. Geen nood, dieren genoeg op Het Neerhof en dus zetten we onze zoektocht verder.

Grote dieren, kleine dieren

Iets verder op de binnenkoer treffen we Knabbel en Kiara, een van de konijntjes die in de kooien zitten. De kinderen zijn niet bang en steken hun vingers door de gaatjes van de kooien waarna de konijntjes eraan snuffelen. Zo’n zachte beestjes en zo dichtbij, dat maken we niet elke dag mee!

dilbeek,boerderij,dieren,hoevewinkel

Naast de schuur staan twee iets grotere dieren: een mooi Brabant trekpaard en een ezel. Die zijn duidelijk van een ander kaliber en mijn zoon van drie is er niet gerust is en blijft op veilige afstand, maar mijn dochter van 18 maand ziet enkel het zachte in de dieren en wrijft op de snuit van het paard en de zijkant van de ezel.

dilbeek,boerderij,dieren,hoevewinkel

De geiten worden net door de boer gevoederd en krijgen vers stro. Hun geblaat is tot ver buiten de schuur te horen. Er is ook net een klas in de stal en dus is het er wat drukker. Tijd om eens van de speeltuin te gaan proeven.
 
Spelen op de boerderij

De speeltuin is klein, maar fijn. De kinderen kunnen er op wiebeltuigjes, een draaimolen, een klimtoren, een toren met glijbaan, een balk om je evenwicht op te bewaren en een tokkelbaan. De glijbaan kent de meeste bijval, het is ongelooflijk hoe kinderen honderden keren van de schuif af kunnen zoeven zonder er genoeg van te krijgen.

dilbeek,boerderij,dieren,hoevewinkel

En dan is het etenstijd en keren we terug naar de wagen, maar we vertrekken niet alvorens een bezoekje gebracht te hebben aan de geitjes. Die laten zich gewillig strelen en wanneer de kinderen stro door de omheining steken, knabbelen ze die helemaal op. Mijn zoon en dochter genieten ervan en mama dus ook…

dilbeek,boerderij,dieren,hoevewinkel

Jeugd- en tienervakanties

Je kan niet alleen als gezin terecht voor een bezoek aan Het Neerhof, ze organiseren ook jeugd- en tienervakanties, waarbij het motto is: learning by doing. Tijdens de vakanties kunnen er kinderen op de boerderij verblijven en het boerderijleven van dichtbij meemaken. Daarnaast vinden er ook hoevefeesten en wandelingen plaats. Check de site regelmatig om hier meer over te weten te komen.

Hoevewinkel

Ten slotte zijn er ook alle dagen verse biologische hoeveproducten te koop op Het Neerhof, zoals melk, eieren, aardappelen, honing, karnemelk, boter, plattekaas en yoghurt, maar ook zelf gebakken brood, witte en zwarte pensen, rijstpap en kruidenazijn. De hoevewinkel is tijdens de week elke dag geopend van 9u tot 17u en ’s zondags van 14u tot 18u. Op zaterdagen, feestdagen en de maand augustus is de winkel gesloten.

Praktische informatie

Een bezoek als gezin aan de boerderij is volledig gratis.

Het Neerhof vzw
Neerhofstraat 2

1700 Dilbeek

Tel: 02/569.14.45

E-mail: neerhof@vgc.be

Site: neerhof.vgc.be

     

 

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

5 reacties

  • anita says:

    hello ik ben anita ik heb een vraag .
    zou we kunnen werken bij jullie als studentejob?
    in dilbeek?
    bedankt

  • Ingrid says:

    Hallo Anita,
    Ik denk dat je best een mailtje stuurt naar volgend e-mailadres: neerhof@vgc.be
    Groetjes,
    ingrid

  • Dumont Aline says:

    llo,
    Mijn zoon sam wordt 8 jaar 13 mei 2013.
    ik zoek een leuke locatie om zijn verjaardag te vieren samen met vriendjes.
    kan dit bij jullie?
    graag meer info/
    alvast bedankt Aline
    0474/95.00.87

  • Hayat says:

    Hello
    Mijn zoon amin wordt 6jaar 1 mei 2014
    ik zoek een leuke locatie om zijn verjaardag te vieren samen met vriendjes.
    kan dit bij jullie?
    graag meer info/
    alvast bedankt Hayat
    0484/26 33 57

  • kids welkom says:

    Hallo Hayat,
    Ik denk dat je best rechtstreeks contact opneemt met het neerhof, de info staat in het artikel.
    Groetjes,
    Ingrid