at 5:38 pm: Gepubliceerd door .

Kinderen welkom

In Denderwindeke, aan de voet van het Pajottenland en gelegen aan de rand van een stiltegebied, vind je eet- en praatkaffee d’Afspanning. Volgens hun website zijn kinderen er méér dan welkom en dus gingen we dat eens testen met de hele familie.

Nadat we eindelijk gevonden hadden hoe de voordeur opent (de knop van de deur naar rechts draaien en de oude boerderij opent zich) wachtten we enkele minuten voor de toog. Er liep wel drie keer een kelner voorbij, maar niemand sprak ons aan. Uiteindelijk  vroeg iemand ons dan toch of we gereserveerd hadden en werden we naar de tafel gebracht. Ik vroeg naar een tafel in de buurt van de speelhoek en kreeg die ook toegewezen.

Speelhoek

In een zaaltje van het restaurant, tussen het restaurant zelf en het terras, is een muur volledig ingenomen door een gigantisch bord waarop de kinderen naar believen kunnen tekenen. Er staat eveneens een tafeltje met enkele stoeltjes waarop de kinderen kunnen zitten, een grote mand met allerlei speelgoed en een mand met boeken om in te lezen of in te kleuren.

restaurant,speelhoek,kindermenu,terras,speeltuin,denderwindeke,oost-vlaanderen

 Kindvriendelijke kaart

Op de kaart staan negen kindergerechten, gaande van de traditionele spaghetti en balletjes in tomatensaus tot ribbetjes en rumsteak of een gevogeltebrochette. Voor de kleine gasten zijn er ook kinderstoelen in verschillende maten en grootten. Voor onze dochter van 17 maand kiezen we er een waarbij ze helemaal in een stoeltje zit, maar mijn zoon van drie zit beter op een “open” kinderstoel, die gewoon hoger is, zodat hij beter aan tafel kan zitten.

Ouders kunnen à la carte eten of hun keuze maken tussen een van de zes gerechten op het suggestiebord. Wij gaan voor een moussaka (14 euro) en een visbrochette met mousselinesaus (23,50 euro). Een minpunt volgens ons, is dat de prijzen op het suggestiebord niet aangegeven zijn.

De prijzen voor de drank zijn heel schappelijk, want frisdranken en gewoon bier worden verkocht aan 1,80 euro. Het versgeperste fruitsap voor onze dochter kost 3,50 euro.restaurant,speelhoek,kindermenu,terras,speeltuin,denderwindeke,oost-vlaanderen

Lange wachttijd

Eens we onze bestelling doorgegeven hebben, worden de onderleggers op tafel gelegd. Voor de kinderen zijn het er speciale van Oasis met spelletjes op, zodat ze zich kunnen bezighouden. De kelner stelt ook voor kleine vorkjes en lepeltjes te brengen voor onze kids, wat we op prijs stellen. Maar dan wordt het wachten. Pas na een dik halfuur krijgen we onze drank en nog een kwartier later wordt ons eten bediend. Toch iets te lang naar onze zin, zeker als je met kinderen gaat eten die honger hebben.

De gerechten zijn wel heel lekker en je krijgt ruim voldoende: 10 kroketten per persoon. Ook de kinderen zijn meer dan goed bediend. Bijgevolg is er dan ook geen plaats meer voor een dessert!

Speeltuin

Bij mooi weer kan je ook op het terras eten zodat de kinderen nog wat energie kwijt kunnen op de speeltuin. Een houten speeltoren met schuifaf houdt de kinderen bezig terwijl de ouders wachten op hun bestelling. We kunnen stellen dat dit inderdaad een kindvriendelijk restaurant is! 

restaurant,speelhoek,kindermenu,terras,speeltuin,denderwindeke,oost-vlaanderen

Meer info

d’Afspanning
Edingsesteenweg 421
9400 Denderwindeke
Tel:  054/50 05 99

De site

 

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.