at 7:23 am: Gepubliceerd door .

Wat kan je zoal doen in Dinant met kleine kinderen ? En wat moet je zeker gezien hebben ? 

dinant1.jpg

Op zoek naar een leuke dagtrip naar Wallonië? Dan is de citadel van Dinant zeker de moeite. De kinderen vonden de kabelbaan het einde en genoten van het zicht over de groene Maasvallei. Een leerrijke uitstap!  

 Geleide bezoeken

Het is mogelijk om een geleid bezoek te volgen met allerlei details over de geschiedenis van de citadel, haar militaire verleden en de geschiedenis van Dinant. Je kan er ook kennis maken met de guillotine en beleven hoe een soldaat in zijn loopgraaf uit een ingestorte schuilplaats moest ontsnappen. De gidsen zijn vriendelijk en goed geïnformeerd .

dinant2.jpg

 De «Kids Welkom»-pluspunten:

Als het weer het toelaat is het mogelijk de 408 treden te beklimmen die naar de citadel leiden (voor de sportievelingen en zij zonder hoogtevrees)… Maar je kan er ook met de kabelbaan geraken die langs de flanken van de site naar boven gaat. Kinderen houden wel van wat sensatie! Je kan trouwens ook een wandelwagen meenemen tijdens het bezoek. De kinderen kunnen rond de citadel lopen of op de oude kanonnen klauteren.  

 Praktische info:

Duur van het bezoek : 1 uur. Prijs van de kabelbaan en ingang (in 2011) : volwassenen aan 7.50 euro, kinderen (4 tot 12 jaar) aan 5.50 euro.

Openingsuren: april tot september van 10 tot 18u.

Oktober tot maart van 10 tot 17u (gesloten op vrijdag).Gesloten op 25/12, 01/01. In januari enkel open op zaterdag, zondag en schoolvakanties

De site: www.citadellededinant.be

Tel: 32 0 82 22 36 70 – Fax: 32 0 82 22 65 04  

 Iets eten ?

Het zou goed kunnen dat je kinderen scheel zien van de honger na het beklimmen en het afdalen van de trappen. In dat geval kan je een bezoekje brengen aan het restaurant van de site, beneden aan de kabelbaan. Het restaurant heeft een bescheiden kaart, die we echter niet getest hebben. Je kan echter ook enkele meters naar de oevers van de Maas lopen, tegenover de kathedraal. Daar vonden we een typische Dinantse brasserie, Chez Bouboule, waar het heerlijk eten is!

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.