at 4:52 pm: Gepubliceerd door .

Op zoek naar een gratis activiteit in openlucht?

Deze uitstap is ideaal voor de vakantie, het weekend en de woensdagnamiddag: een wandeling op de rug van een ezel in een mooi park, het Josafat park in Schaarbeek. De kleintjes waren dolgelukkig!

ezels1.jpg

Richting Schaarbeek, niet voor niets de gemeente van de Ezels!

Dit zijn de twee ruinen (gecastreerde ezels die het gewoon zijn om te gaan met kinderen) van het Josafat park : de kleine heet Gribouille en de grote Camille.
ezels2.jpg

Hun missie : de kinderen rondwandelen. De ezels wonen vredig in de voormalige dierenverzorgruimte die omgevormd werd tot ezelstallen, dichtbij het speelplein.

Het speelplein werd trouwens net gerenoveerd en er werden nieuwe speeltuigen aangebracht, tot groot plezier van de allerkleinsten.

ezels3.jpg

Waar en wanneer?

Tijdens de schoolvakantie vindt de wandeling plaats tussen 12u en 14u. In de week, en in functie van de aanvragen, wordt het parcours aangepast (10-15 min. per kind).

Afspraak, elke dag, dichtbij het speelplein, aan de omheining van de ezelweide, rond 12u30,om je gratis ticket te bekomen.

ezels4.jpg
De «Kids Welkom» troeven:

Onze twee kinderen vonden het contact met de ezels heerlijk. De lieve ezeltjes zijn heel zacht met de kinderen en met gehandicapten.

Met dank aan Philippe en André (zie foto’s) voor hun tijd !

Samengevat:

brussel,schaarbeek,josafatpark,ezelsbrussel,schaarbeek,josafatpark,ezelsbrussel,schaarbeek,josafatpark,ezels

Foto’s : Denis Balencourt

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.