at 4:33 pm: Gepubliceerd door .

De eerste indruk was meteen een goede: aan de ingang van het restaurant l’Epicerievan Hotel Méridien in Brussel, staat een vriendelijke dame om de jassen aan te nemen en vervolgens brengt een jongeman ons naar onze tafel met zicht op de Magdalenakerk. Mooi!

meridien1.jpg

De zaal is ruim, licht, klassiek. Een andere zaal biedt zicht op het terras aan de kant van het Centraal station. Een glaasje champagne brengt ons meteen in de stemming, de kinderen genieten van een glaasje sinaasappelsap…

meridien2.jpg

Buffet met oesters, rood vlees, vis…

Het festijn staat in het teken van overvloed. Twee tafels, buffet à volonté, met zowel zoet als zout. Wij starten de feestelijkheden met oesters, de kinderen kiezen voor gamba’s en reuzenkrabben. Alles is even vers en lekker en onze smaakpapillen vallen al snel voor een hele reeks voorgerechten op basis van schaaldieren, salades, vleeswaren, polenta, pasta… De ene kelner duwt een tafel voort met daarop het gesneden vlees, een andere onthult wat er onder de stolpen zitten, namelijk een traditioneel Engels en Amerikaans ontbijt en groenten die gebakken zijn in olijfolie.

Op het dessertenbuffetvinden we een kersenbavarois, brownies, chocolademousses en een rijk gevulde schotel met kazen. De optie « wijn per glas » vonden we een pluspunt.


meridien3.jpg

De « KidsWelkom » troeven:

Na 20 minuten hebben onze kinderen niet minder dan 3 krabben en 20 gambas, een hele sauskom en andere lekkernijen naar binnen gespeeld. Ze trekken naar de speelhoek met kussens, waar een animatrice laat zien hoe ze een gekleurd masker kunnen maken. Al snel zijn ze met de andere kinderen aan het spelen. Een van de moeders, een Française die in Brussel woont, vertelt ons : « Ik kom speciaal naar de Méridien voor de brunch, omdat ze een animatieprogramma hebben voor de kinderen. Op zondag is er vaak een clown, of kunnen de kinderen hun gezicht laten verven.» Het personeel weet van aanpakken, zoals het een groot hotel betaamt. Ze wringen zichzelf in alle bochten om je een stoelverhoger, slabbetje of koffielepel te bezorgen. Deze brunch is net onze top 3 binnengekomen !

Info en prijs:

De brunch vindt elke zondag plaats van 12u tot 15u. Prijs per persoon : 43 euro. Gratis voor kinderen onder de 8 jaar. Van 8 tot 12 jaar: 21,50 euro.

Le Méridien Brussels, Carrefour de l’Europe, 3
1000 Brussel.Tel. (32) 2 548 47 16. E-mail: nfo.brussels@lemeridien.com.

De site.

Samengevat:
brussl,hotel,hotel méridien,brunch,animatiebrussl,hotel,hotel méridien,brunch,animatiebrussl,hotel,hotel méridien,brunch,animatie

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.