19
maa

When in Malinas eat tapas!

Tijdens onze citytrip in Mechelen gingen we met de kinderen voor het eerst tapas eten en dat was meteen een schot in de roos! Met dank aan Sava...

De kat

We spotten Sava al tijdens onze zoektocht in Mechelen, want het gezellige café waar je ook kan eten, wordt gekenmerkt door een kat in het bovenste gedeelte van het historische pand. Het gebouw werd opgetrokken in de 15de eeuw en gerenoveerd in de 17de eeuw. Tot de 19de eeuw werd het bevolkt door apothekers en geneesheren, daarna deed het dienst als horecazaak.

Op het gelijkvloers of het terras kan je terecht voor een drankje onder vrienden of familie, wie wil eten reserveert best een tafel en neemt plaats op de eerste verdieping.

Tapas

Zaakvoerder Ramòn Giró is afkomstig uit Spanje en werkt graag met producten uit eigen streek, van familiale producenten en hecht veel belang aan faire en duurzame producten. Zo werkt hij exclusief samen met ‘Cava Jaume Giró i Giró’, een familiaal wijnhuis in Catalunya met een zeer rijke cava-traditie.

Maar wij kwamen voor de tapas en maakten onze keuze uit een gevarieerd aanbod aan koude en warme hapjes met een stukje brood en ‘extra-vierge’ olijfolie. Onze tafel was bedekt met bordjes vol heerlijks als drie soorten gedroogde fijne vleeswaren, pan catalan (tomatentoast), albóndigas (gekruide balletjes in tomatensaus), chili con carne, kipblokjes SAVA, krokant gebakken kippenvleugels (met een overheerlijk citroenachtig looksausje waar ik niet genoeg van kon krijgen) en pittig gebakken champignons. Er stond nog zoveel meer lekkers op de kaart, maar zeven schoteltjes waren ruim voldoende voor twee volwassenen en twee kinderen.

DSCN7343.JPG   DSCN7344.JPG

De manier van tapas eten vonden we wel heel geslaagd: je neemt wat uit elk schoteltje, waar je zin in hebt, wat je gekozen hebt (of niet) en deelt met elkaar. Met andere woorden, de waarden van elke gezinsmaaltijd. De kinderen vonden het zo fijn dat ze de volgende dag al wilden terugkomen.

Dessert

En dan hebben we het nog niet over het dessert gehad, dat al even hemels was. De zoon ging voor een pastel de nata (bladerdeeg-flantaartje), de dochter voor huisgemaakt pistache-ijs, de papa voor een crema catalana (crème brûlée) en ikzelf voor een citroentaartje. Het ene nog lekkerder dan het andere!

desserts.jpg

Voor een eerste keer tapas vonden we het heel geslaagd. Weet je niet precies wat te kiezen of heb je ergens vragen bij, wend je tot de opdieners, ze zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.

Praktische info

Sava
Grote Markt 13
2800 Mechelen

De website

07:49 Gepost door Ingrid Vandenbroeck in Antwerpen, België, Restaurants | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sava, tapas, mechelen |  Facebook |

03
maa

Puy du Fou breidt uit voor 40ste verjaardag

Vorig jaar maakten we voor het eerst kennis met dit indrukwekkende spektakelpark, maar dit jaar wordt nog grootser. In 2017 viert Puy du Fou, het 2de grootste park van Frankrijk, namelijk zijn 40ste verjaardag met een kleurrijk programma. Dit jaar opent het vijfde hotel in het park de deuren: in “La Citadelle” kun je in een versterkte middeleeuwse stad overnachten en zo een nog langere reis terug in de tijd maken. Daarnaast stelt Puy du Fou op 1 april een gloednieuwe creatie voor: “Le Grand Carillon”, met heel wat muziek en speciale effecten. Ten slotte openen dit nieuwe seizoen ook twee nieuwe themarestaurants: “La Mijoterie du Roy Henry” en “L’Ecuyer Tranchant”, met lekkernijen uit de renaissance of de middeleeuwen.

La Citadelle

In het nieuwe hotel, met dikke houten balken en weelderige stoffen, wordt de bezoeker meteen ondergedompeld in de wereld van de middeleeuwen. La Citadelle beschikt over 74 klassieke kamers en 26 ruimere comfortkamers met in totaal 448 bedden. Dankzij dit nieuwe hotel verhoogt Puy du Fou zijn hotelcapaciteit tot ruim 400 kamers en 2000 bedden. 

citadelle.jpg


Le Grand Carillon 

In het hart van het 18de eeuwse dorp staat een reusachtige, spectaculaire klokkentoren van 16m hoog. Bij elke voorstelling van ongeveer tien minuten slaan 4 ronddraaiende klokkenluiders op het ritme van de bekendste melodieën van de 18de eeuw op 70 reuzenklokken.

carillonintro.jpg


La Mijoterie du Roy Henry

In La Mijoterie du Roy Henry komen de bezoekers terecht in een weelderig renaissancedecor. Als eerbetoon aan Hendrik IV, die dol was op een lekker stukje vlees dat hij met veel tafelgenoten kon delen, serveert dit nieuwe restaurant een overvloedig buffet: rauwe ham, overheerlijke stukken vlees, pistache-abrikozenlekkernijen, oranjebloesempudding...

lamijoterie11.jpg

L’Ecuyer Tranchant

In “L’Ecuyer Tranchant”, het restaurant van het nieuwe hotel “La Citadelle”, belanden de gasten in een authentieke middeleeuwse kasteelkeuken. Het personeel, gekleed als keukenhulp, verzorgt een buffet met gerechten die geïnspireerd zijn op wat er in de middeleeuwen op tafel kwam, zoals de bekende peren in ypocras (kruidenwijn) of gevogelteragout ‘en barbouille’.

ecuyer.jpg

Praktisch

Seizoen 2017: van 1 april tot 24 september 2017

De restaurants zijn alle spektakeldagen open (lunch of diner).

Tickets:
- Volwassenen vanaf €33, kinderen vanaf €23

Overnachting:
- Overnachting in het hotel van het park vanaf €54

Informatie en reserveringen: telefonisch op het nummer 0 820 09 10 10 (0,12 €/min. vanaf een vast toestel) of via de website www.puydufou.com

 

 

31
jul

Puy du Fou, een adembenemende en onvergetelijke ervaring

We hadden al een tijdje horen spreken over Puy du Fou en toen onze vakantieplannen voor deze zomer eindelijk vast kwamen te liggen (France it would be), bleek het spektakelpark daar perfect in te passen. Maar Kidswelkom zou Kidswelkom niet zijn als we jullie niet zouden meenemen op een trip achter de schermen van het park dat verkozen werd tot Beste Park van Europa, van de wereld en sinds 3 jaar het favoriete park van de Fransen. Ik verontschuldig mij nu alvast voor het lange artikel, maar ik zou het park onrecht aandoen, als ik dit alles niet met jullie zou delen.

Le Camp du Drap d'Or

Na een weekje in een Belambraclub in de Dordogne (je leest er binnenkort alles over), maakten we een tussenstop in Les Epesses, thuishaven van Puy du Fou, dat volgend jaar zijn 40ste verjaardag viert. Omdat we er zouden overnachten en aankwamen rond 16u30, konden we nog drie spektakels meepikken op onze eerste avond. Maar eerst checkten we in in ons verblijf, een van de 100 koninklijke tenten van Le Camp du Drap d’Or. Een reis terug in de tijd, in de sporen van de Franse koning François I en Hendrik VIII van Engeland.

diapo_camp_or_01.jpg

De bedden hebben baldakijnen, de deuren glas-in-loodramen, aan de muren hangen wandtapijten, het interieur bestaat uit volle eik en de badkamer in gouden ceramiek onthaalt je vorstelijk na een lange autorit. Maar wie zich echt als een koning wil voelen, moet zeker even langs het toilet gaan en letterlijk de troon bestijgen! Ook al doet het interieur 16de eeuws aan, toch geniet je er van alle modern comfort. Alle ornementen werden trouwens op maat gemaakt op basis van schilderijen en gravures uit die tijd voor een volledige authenticiteit.

diapo_camp_or_04.jpg

Le Signe du Triomphe

Lang tijd om ons verblijf te inspecteren hebben we echter niet, het is tijd voor ons eerste spektakel: Le Signe du Triomphe, waarbij we meteen het verst teruggaan in de tijd: naar de 3de eeuw nC. Het Gallische volk rebelleert tegen de Romeinse bezetter. Om in leven te blijven zullen de gevangen beproevingen moeten doorstaan: gladiatorgevechten, wagenrennen en aanvallen van roofdieren. Het spektakel vindt plaats in het Gallo-Romeins amfitheater dat door Puy du Fou werd gereconstrueerd, in de schaduw van een authentieke Romeinse luifel. De aanwezige 6000 toeschouwers worden meermaals betrokken in de gebeurtenissen, ze worden aangemoedigd de kant te kiezen van de Galliërs en scanderen volmondig de naam mee van de rebel die het opneemt voor zijn volk. Het is een spektakel vol emoties, met hevige gevechten en veel bloedvergieten (waarschuw je kinderen dat het maar rode kleurstof is ;)) en een happy end, of toch niet?

DSCN6736.JPG

Vikings

Ons tweede spektakel schoof perfect mee op in de tijdslijn: bij de Vikings zijn we in de 5de eeuw terechtgekomen. Cybèle en Aldéric vieren hun huwelijksfeest wanneer plots een drakar het dorp aandoet en Vikings binnenvallen. Het spektakel maakt gebruik van enkele indrukwekkende effecten, zo komt er uit het meer een drakar van maar liefst 20 meter van onder het water tevoorschijn (met Vikings en al), zijn er enkele zeer hevige ontploffingen waarbij je de hitte tot op de laatste rij heel duidelijk voelt en verdwijnt een heilige als bij een magische truc plots voor de ogen van de 3000 bezoekers. Indrukwekkend!

diapo_vikings_08.jpg

Les Deux Couronnes

Helaas moesten we het op onze eerste avond houden bij twee spektakels, want om onze hongerige magen te stillen, werden we ’s avonds om 20u verwacht in het restaurant Les Deux Couronnes, eveneens in onvervalste renaissancestijl, met veel hout en wandtapijten en ook al het personeel (van het onthaal tot in de restaurants) is gekleed in klederdracht van die tijd, wat de ervaring nog intenser maakt. In het restaurant kan je genieten van een uitgebreid buffet met rauwe groenten, salades, rillauds (charcuteriespecialiteit) en koude aardappelsalade met mosterdsaus; groenteschotels, gekruide warme aardappelen en verschillende sauzen; gegrild vlees, hammetje, worst met champignons, gegrilde tomaten, maïs en gemengde rijst. Daarnaast is er ook een kaasbuffet met onder andere Brie, Mizotte en Comté, met overheerlijke zwarte bessen confituur en verschillende soorten Frans brood en brioche. Het dessertenbuffet ten slotte bestond uit citroentaart, rijstpap, crème brûlée, gebakjes, abrikozentaart, fruit, yoghurt en macarons. Keuze te over en voor ieder wat wils.

Puy du Fou, Les Epesses, Frankrijk, Vendée, spektakels

Cinéscénie, spektakel van vrijwilligers

Om 21u wachtte onze “vrijwillige” gids, Pierre, ons op voor een blik achter de schermen van de Cinéscénie, het grootste nachtspektakel ter wereld. Wat er nog speciaal aan is? Het hele spektakel wordt opgevoerd door vrijwilligers, 3650 vrijwilligers, nog wel. Tijdens onze rondleiding werden we langs de vijf dorpen gevoerd waar de kleedkamers en de acteurs zich bevinden. Er heerst een heel familiaire sfeer, dat kan ook niet anders met een jongste acteur van 3 maanden en een oudste van 90 jaar. Er is dan ook veel schoudergeklop, iedereen kent elkaar, is even vriendelijk en behulpzaam. De meeste vrijwilligers die er “werken” draaien dan ook al enkele jaren mee. We mogen al een blik werpen op enkele decorstukken en krijgen vooral veel achtergrondinformatie waar we meermaals van onder de indruk zijn. En dan is het tijd om plaats te nemen op de tribunes, de avond valt, de klok tikt af naar 22u30, startuur van het spektakel.

Cinéscénie is een superproductie die zowat 1u40 duurt en waaraan 1480 acteurs deelnemen. Het spektakel vertelt het verhaal van de familie Maupillier van de Middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog en dat onder het oog van maar liefst 13.200 toeschouwers. Verder werken er ook 80 techniekers achter de schermen en 500 mensen staan in voor het onthaal en de veiligheid van de bezoekers. Allen vrijwilligers. Ze beschikken over 24.000 kostuums, er worden dagelijks 850 vuurwerkpijlen afgeschoten (een budget van 33.000 euro per avond), 150 fonteinen, verschillende 3D-projecties en meer dan 3000 projectors. Het geluidssysteem werd speciaal ontwikkeld om de bezoekers volledig onder te dompelen in het verhaal en is kraakhelder. De muziek werd geschreven door Hollywood-compositeur Nick Glennie-Smith en de grootste Franse acteurs verleenden hun stem aan het spektakel, zoals onder andere Gérard Depardieu en Alain Delon. De laatste jaren onderging Cinéscénie een grote evolutie: 7 nieuwe scènes, nieuwe speciale effecten, een nieuwe verlichting, 3D-videopojectie en nieuwe decors.

Puy du Fou, Les Epesses, Frankrijk, Vendée, spektakels

Wat kunnen we nog meer vertellen over Cinéscénie, buiten dat het adembenemend, indrukwekkend en onvergetelijk was? Nog veel meer, maar je moet het eigenlijk zelf beleven! Het verhaal is aangrijpend, soms leuk, meestal verdrietig, maar altijd intrigerend. De scènes worden aan elkaar geregen, ondanks de korte passages waarbij alle acteurs de scène verlaten en nieuwe spelers die weer betreden. Het ritme ligt heel hoog en dankzij de afwisseling in scènes (fonteinen, paarden, pyrotechniek…) vliegt de tijd. Ook de technische snufjes zijn niet te versmaden: projecties in de hemel of in waterstralen (!), 3D-beelden die het kasteel bij elke scène een nieuw decor geven, er is aan alles gedacht. En het vuurwerk aan het einde van het spektakel is de kers op de taart. Een onophoudelijke staande ovatie is het logische gevolg. En dan is het bedtijd, want de klok slaat 1u wanneer we onze tent bereiken. Al deze indrukken moeten even verwerkt worden.

Puy du Fou, Les Epesses, Frankrijk, Vendée, spektakels

De volgende ochtend worden we opnieuw in restaurant Les Deux Couronnes verwacht voor het ontbijtbuffet met koeken, verschillende soorten (brioche)brood, eitjes, pannenkoeken, verschillende soorten confituur, choco, honing, ontbijtgranen, yoghurt en fruit, thee, chocomelk, koffie, melk… teveel om op te noemen en allemaal even lekker! Voldoende om aan te sterken voor een nieuwe dag vol avonturen, die al snel zou beginnen. Na het ontbijt namen we in onze tent nog even de tijd om alle spektakels en hun respectievelijke uren te overlopen en een zo strak mogelijk schema op punt te zetten.

Le Bal des Oiseaux Fantômes

Om 10u, bij de opening van het park, haastten we ons naar Le Bal des Oiseaux Fantômes. We bevinden ons in de 16de eeuw, op de ruïne van een oud kasteel waar twee jeugdvriendinnen, Eloïse en Aliénor, herinneringen ophalen en daarbij tientallen vogels uit alle hoeken en gaten laten opduiken: arenden, valken, gieren en uilen dansen in de lucht, scheren over het publiek (en dat is heel letterlijk te nemen, want regelmatig moesten we onze hoofden buigen en een vogel raakte mijn arm met zijn vleugel) en komen weer neer op de armen van hun meesters. Het hoogtepunt van het halfuur durende spektakel is een indrukwekkende finale met maar liefst 210 vogels die uit een luchtballon komen gevlogen en de 3000 toeschouwers weten te impressioneren.

puy du fou,les epesses,frankrijk,vendée,spektakels

Mousquetaire de Richelieu

Iets helemaal anders is de Mousquetaire de Richelieu (17de eeuw) waarbij een zigeunerin en een wees een onmogelijke liefde beleven en we een schouwspel krijgen van flamencoballetten, schermduels en paardrijkunsten. Met speciale effecten, waaronder het podium dat stilaan vol met water loopt…

puy du fou,les epesses,frankrijk,vendée,spektakels

Als je fonteinen leuk vindt, moet je even halt houden aan Les Grandes Eaux waar er zich een waterspektakel afspeelt op de tonen van Lully en doet denken aan heerlijke tijd in Versailles.

La Renaissance du Château

Wie van geklasseerde kastelen houdt, moet zeker La Renaissance du Château bezoeken. Je wordt er door de oude bewoners van de ene prachtige naar de andere volledig ingerichte kamer begeleid. Met als doel het raadsel van het schild van Le Puy du Fou te ontrafelen. In ons geval was de vraag: waarom staan er schelpen op en wat is het vervolg van het devies: C’est à jamais… (vertaald: Voor altijd…). Op de eerste vraag wist ik al meteen het antwoord (dat ik hier uiteraard niet ga verklappen om de pret niet te bederven), maar het devies heb ik maar net op tijd kunnen afmaken voor we de antwoorden kregen op het einde van het bezoek. Het was in ieder geval een prachtige tocht door de vele kamers die tot in de details werden nagemaakt. En vergeet zeker niet te buigen voor de koning en zijn koningin!

puy du fou,les epesses,frankrijk,vendée,spektakels

Le Dernier Panache

Het laatste nieuwe spektakel van Le Puy du Fou is Le Dernier Panache dat wordt gespeeld in Le Théâtre des Géants, een 7500 m² grote en hoogtechnologische zaal met een volledig draaiende tribune. Het verhaal van een Franse marineofficier speelt zich af in de 18de eeuw, van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsstrijd tot de Franse Revolutie en is geïnspireerd op een waar gebeurd verhaal, dat des te echter lijkt door de reële en virtuele decors in 4K (ultra hoge resolutie) die zo’n 100 meter bestrijken in 360° en dat je volgt doordat de tribune meedraait naar de verschillende scènes. In een dik halfuur wordt het leven van de held beschreven door 40 acteurs. Beklijvend en indrukwekkend!

puy du fou,les epesses,frankrijk,vendée,spektakels

Tussen al deze gigantische spektakels namen we uiteraard ook even de tijd voor wat ontspanning met de kinderen zoals de speeltuin waar ze even konden ravotten, een bezoek aan Le Monde Imaginaire de La Fontaine, waar de fabels van de bekende Franse schrijver en dichter tot leven komen en een dierendoolhof.

puy du fou,les epesses,frankrijk,vendée,spektakels

’s Middags aten we in restaurant Le Bistrot dat zich in Bourg 1900 bevindt (waar ook de winkels liggen) en recht uit de Belle Epoque lijkt te komen. De traditionele keuken kon ons bekoren! De kinderen kozen voor kipnuggets met frietjes en wij gingen voor gerookte zalm met toast en een bieslookvinaigrette en een stoofpotje van kabeljauw. De dessertenkaart zag er overheerlijk uit, maar we hadden meer dan genoeg gegeten.

2 dagen verblijven

Helaas hadden we niet voldoende tijd om alle spektakels af te werken, maar dat betekent dat we nog eens zullen moeten teruggaan! Voor we vertrokken had ik eerlijk gezegd een beetje schrik dat het niet echt iets voor de kinderen zou zijn. Ze zijn tenslotte maar 6 en 8 en attractieparken zijn meer hun ding. Dachten we. Op geen enkel moment hebben ze zich verveeld of gevraagd wanneer het gedaan zou zijn. Integendeel, ze vroegen voortdurend wat we erna zouden doen en spraken weken later nog steeds over Puy du Fou. Ze hebben er mooie herinneringen aan overgehouden, ook al heeft de jongste het einde en het vuurwerk van Cinéscénie gemist wegens vermoeidheid.

Voor ons was het bezoek aan Puy du Fou dus heel geslaagd, evenals het verblijf in de prachtige tent, maar volgende keer zullen we meer tijd moeten uittrekken om het park te bezoeken want een avond en een dag zijn helaas niet voldoende om alle spektakels te bezoeken. Uiteraard moet je rekening houden met de uren waarop de spektakels doorgaan, waardoor je wel een heel strak schema krijgt als je alles probeert in één dag te proppen en dan wordt het weleens lopen van het een naar het ander. Dus, doe jezelf een plezier en boek meteen 1 of 2 nachten in Puy du Fou! Je zal het je niet beklagen!

Praktische info

Puy du Fou
85 590 Les Epesses
France

De site

 

10
aug

Op buffetrestaurant met de kinderen

We gaan eigenlijk niet vaak op restaurant met de kinderen, want toegegeven, het is lang stilzitten aan een tafel en van veel eten komt er meestal niet in huis omdat er al drinken geserveerd wordt of de obligate chips/nootjes/versnaperingen op tafel staan. Maar wanneer zoonlief vraagt om toch nog eens op restaurant te gaan en een 5de verjaardag nadert, kunnen we niet anders dan hem een plezier doen. En het werd een geslaagde uitstap!

Wokgarden

In Leerbeek ligt het Chinees restaurant, Wokgarden. Geen gewoon restaurant, waar de gerechten aan tafel bediend worden, wel een buffetrestaurant. Je haalt dus van de buffetten waar jezin in hebt. Dat leek ons wel wat om met de kinderen uit te proberen. We kozen een tafeltje nabij de speelkamer en namen plaats. De speelkamer is niet gigantisch, maar er staat een televisie, er zijn stoeltjes, boekjes en kleurtjes, een wipschommeltje, genoeg om de hummeltjes tussen de gerechten door bezig te houden. En toch zijn ze er amper binnengeweest, want ze vonden het buffet veel te leuk! Buiten is er overigens ook een speeltuin, maar daar heb we (in april) geen gebruik van gemaakt. Ten eerste omdat het weer niet aangepast was, maar ook omdat we de kinderen van binnen niet hadden kunnen in het oog houden en er is ook geen afsluiting tussen de speeltuin en de parking. Met kinderen van 3 en 5 niet meteen ideaal, naar onze mening.

 

Vlaams-brabant, restaurant, Chinees, buffet

Buffetten

Je mag er onbeperkt eten van de verschillende buffetten en deze nemen toch wel een hele zaal in beslag. Er is ruim voldoende van alles voorzien en daarnaast is er ook nog show cooking en een wok show. De buffetten staan opgesteld in een U-vorm en beginnen kan je met de keuze uit twee soorten soep. Daarnaast staan de voorgerechten opgesteld. Je hebt er de keuze uit loempia’s en dim sum, maar ook minifrikandellen en frietjes. Of ga voor een salade of Japanse sushi!

 

Vlaams-brabant, restaurant, Chinees, buffet

Neem voor het hoofdgerecht een bordje en maak je keuze uit de verschillende ingrediënten, geef het aan de wok koks en geniet van de show of laat je gerecht bereiden op de Japanse bakplaat (Teppan Yaki). Uiteraard staan er ook reeds bereide gerechten ter beschikking zoals gelakte eend, kippenbeignets in zoetzure saus of kikkerbilletjes.

 

Vlaams-brabant, restaurant, Chinees, buffet

Als je dan nog een plaatsje hebt, kan je nog afsluiten met een gerechtje uit het nagerechtenbuffet. Hier heb je de keuze uit verschillende soorten fruit, gebak, ijs en chocomousse, allemaal even lekker!

 

Vlaams-brabant, restaurant, Chinees, buffet

Supergezellig

Eens we naar het buffet mochten gaan kijken, konden de kinderen hun pret niet op, zoveel keuze en altijd wel iets lekker te vinden! Als voorgerecht kozen ze (uiteraard!) voor de loempia’s met zoetzure saus en ze vonden ze zo lekker, dat ze nog een tweede en zelfs derde keer teruggingen!

 

Vlaams-brabant, restaurant, Chinees, buffet

Ondertussen konden ook mama en papa op hun gemak hun keuze maken uit de lekkernijen en rondlopen, terwijl de kinderen braaf aan tafel zaten te smullen. Als hoofdgerecht aten ze kippenbeignets, met stokjes, maar ook groentjes en satés. Ook hier konden de gerechten op veel bijval rekenen. En toen we dachten dat ze echt niets meer zouden kunnen eten, namen onze kinderen er toch nog een chocolade-ijs met slagroom bij. Toen konden ze echter geen pap meer zeggen! Het werd in ieder geval een meer dan geslaagd verjaardagsetentje voor Lucas en een restaurant om zeker naar terug te keren!

Het restaurant

Wokgarden is een gigantisch groot restaurant, voor meer dan 300 personen. Er is ook nog een aparte feestzaal, een binnen- en buitenspeeltuin, een ruime parking en een terras. Het is elke dag geopend en je kan reserveren, hoewel dat niet echt nodig is. De jarige eet gratis mee en ook kinderen tot 4 jaar betalen niet.

 

Vlaams-brabant, restaurant, Chinees, buffet

Prijzen

Lunch buffet: van 12u tot 14u30 van maandag tot vrijdag: 10.95 euro p.p (geen teppanyaki)

Avonds buffet: van 17u00 tot 23u van maandag tot donderdag: 19.95 euro p.p

Vrijdag-zaterdag avond, zondag en feestdagen: 22.95 euro p.p 

Kinderen van 5 tot 12 jaar 10.00 euro p.p

All-in menu: van maandag t.e.m donderdag:  34.50 p.p., vrijdag - zaterdag - zon-en feestdagen: 35.50 p.p. en kinderen all-in 18.00 euro p.p.
 

Praktische info

Wokgarden

Edingsesteenweg 247

1755 Leerbeek (Gooik)


Maandag tot en met zaterdag: 12.00 - 14.30 / 17.30 - 23.00

Zondag en feestdagen: 12.00 - 14.30 / 17.30 - 24.00


Tel. 02 46 111 95

Fax. 02 46 111 96


De site

21:14 Gepost door Ingrid Vandenbroeck in België, Restaurants, Vlaams-Brabant | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaams-brabant, restaurant, chinees, buffet |  Facebook |

17
jan

Op een leuke manier uit eten met kinderen in Londen ? Yo! Sushi

U zei fast food?
Wij zuchten eens.
U dringt aan: maar het is Japans!
In dat geval, willen we het wel proberen…

Fast, fun, fresh!

Dat is de slogan van Yo! Sushi. En wanneer je het enthousiasme ziet van de kinderen voor de rolband met 80 verschillende soorten gekleurde kommen Japans eten, wordt het moeilijk om niet toe te tasten en te proeven! Nog enkele troeven: je kan er heel makkelijk bestellen en er is leuke pop art decoratie.

yo-sushi4.jpg

Deze Japanse fast food restaurantketen is overal in Engeland te vinden, maar heeft vooral veel adressen in Londen. De eigenaars zijn dan wel niet van Japans origine, maar goed, wij zijn toch overtuigd.

Kids Welkom

Het is fun, lekker en exotisch. En miso, sushi, Nigiri tonijn, yakisoba noedels en andere algensalades zijn toch nog altijd beter dan junkfood. Maar het is wel duurder, natuurlijk, gezien de ingrediënten.

yosushi3.jpg

Na het eten kunnen de kinderen spelen met Sushi Bingo, een popje of een kat kleuren, origami plooien of een dorayaki (een soort van pancake met rode bonenvulling) eten. Een leuke ervaring voor de kinderen.

De site 

13
jan

Met de kinderen naar een sterrenrestaurant? Dat kan, bij Lam & Yin!

In hartje Antwerpen ligt een charmant straatje waar zich een ware parel bevindt, een intiem plekje met gedempt licht en houten kastjes aan het plafond. Bij Lam, de chef, en Yin, zijn echtgenote, voel je je meteen thuis. Zelfs met twee kinderen. Ook al hebben ze een Michelinster op hun palmares staan!

Kinderen toegelaten?

Zeker en vast! Kinderen meenemen naar een gastronomisch restaurant maakt deel uit van hun opvoeding om nieuwe, geraffineerde smaken te leren kennen en op ontdekken te gaan naar, in dit geval, de Chinese cultuur. En dit alles zonder je blauw te betalen. Lees vooral verder….

Yin is een Chinese uit Hong Kong die ooit naar Antwerpen emigreerde. Ze is zo lief met de kinderen dat hun oogjes ervan gaan blinken. En ze legt met veel plezier de bijzonderheden van elke schotel uit.

1bijlamenyin.jpg

De kinderen zijn tevreden

De gelakte eend is krokant, perfect gebakken en de favoriet van Lou, 6 jaar oud. Charles, die zal van alles willen proeven ! Zijn lamssneetjes met paprika’s, bonen en rijst bevallen hem dan ook uitermate. De huisgemaakte dim sum zijn overheerlijk, de pak shoi en het gemarineerde rundsvlees ook. Eenvoudig, maar lekker. Door het overvloedige eten, komen we helaas niet meer toe aan een dessert, maar het gemberkoekje bij de koffie smaakte alvast veelbelovend.

2bijlamenyoin.jpg

Een uitzonderlijke avond, die heel gemoedelijk verloopt en waar de kinderen nog lang over napraten.

De Chinese gastronomie in Antwerpen

In tegenstelling tot Brussel, is Antwerpen dé stad waar je als liefhebber van Chinese gastronomie moet zijn! Binnenkort mogen jullie een nieuwe recensie verwachten, deze keer over Oriental Delight.

Praktische info

Budget : 20 euro/schotel.

Reserveer telefonisch (slechts 28 plaatsen), twee diensten: 18u en 20u. 

Kinderen ook welkom, je zit geen uren aan tafel.

Lam en Yin
Reynderstraat 17
2000 Antwerpen
03/232 88 38

De site

Bedankt aan Tia, onze foodie vriendin met goede ideeën!

18:56 Gepost door Ingrid Vandenbroeck in Antwerpen, België, Restaurants | Permalink | Commentaren (0) | Tags: belgië, antwerpen, chinees, lam & yin, gastronomie |  Facebook |

30
aug

Spelen in Oud Antwerpen

Taverne-restaurant Oud Antwerpen, in Brasschaat, werd in 1885 gebouwd als boswachterhuisje en was indertijd een drankgelegenheid voor de postkoetsen die naar Bergen op Zoom reisden. Een 70-tal jaar later werd het omgevormd tot de eerste manege uit de omgeving en werd het een trekpleister voor toeristen. Uitbreiding drong zich op en daarom werd het winterterras bijgebouwd. Vandaag is Oud Antwerpen een gezellig authentiek restaurant waar je zowel binnen als buiten kan zitten en waar kinderen zich in een heus speeldorp kunnen uitleven!

Voorloper

Het moet ongetwijfeld een van de eerste restaurants van ons land geweest zijn die in 1980 een speeltuin aankochten zodat de ouders rustig konden genieten terwijl de kinderen zich vermaakten. Sindsdien zijn er regelmatig speeltuigen bijgekomen, zodat kinderen van alle leeftijdsgroepen tegenwoordig hun gading vinden in de omheinde speeltuin.

IMG_9222.JPG

Vaste klanten

We komen op een vrijdagmiddag rond halfeen toe in Oud Antwerpen en merken al gauw dat dit een restaurant is met vaste klanten. De dienster begroet deze mensen met een lach en een babbel en ze kiezen hun vaste stek uit, binnen, of op het terras. Deze mensen worden ook op hun wenken bediend, krijgen onmiddellijk de kaart of meer uitleg over de dagschotel. Wij moeten iets langer wachten, maar gelukkig kunnen de kinderen onmiddellijk hun eetlust nog wat opwekken in de speeltuin, die naast het terras ligt, waar we plaatsgenomen hebben. Omdat ik na een kwartier nog steeds geen kaart heb gekregen, interpelleer ik een van de obers, die mij het menu brengt. Uit de opmerkingen van andere klanten (die op kaas wachten voor bij de pasta) maak ik op dat ook zij lang moeten wachten. Hopelijk compenseert het eten en de speeltuin de lange wachttijd…

IMG_9225.JPG

Het menu

Dat dit een kindvriendelijk restaurant is mag al snel blijken uit de kinderkaart. De mogelijkheden zijn: een steak friet (7,40 euro), spaghetti (6,20 euro), ribbetjes (9,50 euro), kindersaté, kip met appelmoes of fishsticks met tartaarsaus (7,20 euro). We opteren voor een spaghetti en kindersaté, terwijl ik ga voor een croque hawai.

Het eten komt al vrij snel op tafel en ziet er goed uit. De spaghetti is toch nog groot voor een kinderportie en er is apart kaas bij. Maar vooral de kindersaté is een schot in de roos. Op een satéstokje zitten 2 gehaktballetjes, een worstje, een loempia en een gefrituurde calamar, daarnaast een salade en frietjes. Eens iets anders dan de gebruikelijke kip met appelmoes! Het eten is ook best lekker, al lonkt de speeltuin natuurlijk voortdurend en popelen de kinderen om weer te mogen gaan spelen.

IMG_9223.JPG

De speeltuin

De speeltuin is behoorlijk groot en loopt op volgens de leeftijd. Langs het terras staan vooral de speeltuigen voor de allerkleinsten: wiebeltuigen, een klein klimrek en kleine glijbanen, ideaal tot de leeftijd van ongeveer 3-4 jaar. Daarna volgen 3 schommels en daarnaast een houten huisje waar je via een ladder kan opklimmen en via een loopbrug toegang geeft tot een grote glijbaan. Dit is eerder iets voor kinderen van 4 tot 7. Iets verder staat een grote boot met loopbrug om op het dek te komen en een glijbaan waarmee je weer naar beneden kan. In het midden van de speeltuin staan een wip, klimtoren en een draaimolen. Hier kan een breder publiek mee spelen. Verspreid staat er nog enkele andere speeltuigen die voor iets grotere kinderen tot 12 jaar zijn en ten slotte is er nog een grote trampoline. Keuze te over, dus, voor een geslaagde namiddag.

IMG_9224.JPG

Praktische info

Oud Antwerpen
Elisalei 55 
2930 Brasschaat 
Tel: 03/664.27.59 of 03/665.10.15

Openingsuren:

Taverne elke dag van 10u tot 24u
Het restaurant is open van 12u00 tot 21u30

Sluitingsdag donderdag

De site

21:42 Gepost door Ingrid Vandenbroeck in Antwerpen, België, Restaurants | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18
aug

SensUnik, waar kinderen met hun ouders gaan eten

En als we nu onze ouders eens mee op restaurant namen en in alle rust konden spelen? Het is ons nog steeds niet echt duidelijk wie er nu het meest geniet van de unieke formule van het Antwerpse restaurant SensUnik.

sensunik-anvers.jpg

Op de verdieping is er een speelzaal en een keuken voor de kinderen, terwijl de ouders van een intieme avond kunnen genieten zonder een babysitter te moeten zoeken.

Bij SensUnik beschikken ze over een ballenbad, een glijbaan, gezelschapsspellen, boeken en stripverhalen, knutselmateriaal, films, Playstation consoles en gerestaureeerde oude spelen. Kinderen kunnen er klimmen, lezen, tekenen of andere kinderen ontmoeten in de zaal waar ouders niet toegelaten zijn. Een animator houdt een oogje in het zeil.

Vroeger eten

Dagschotels zijn aan 10€ als je ze tussen 17u en 18u nuttigt, daarna kosten ze 15€ of kan je je keuze maken uit het menu.

Ludiek SensUnik

Alles is voorzien om je kostelijk te vermaken, maar als de kinderen absoluut bij de ouders willen blijven, kan je nog altijd « Ik zie wat jij niet ziet » spelen of je deugnieten uitleggen wie die twee mensen zijn die op het portret in de eetzaal voor volwassen staan...

Praktische info

SensUnik
Molenstraat 69 
2018 Antwerpen 
Tel: 03/216.00.66

Open 7/7

Maandag tot zaterdag van 12u tot 14u en van 17u tot 22u
Zondag van 12u tot 22u

De site

07:41 Gepost door Ingrid Vandenbroeck in Antwerpen, België, Restaurants | Permalink | Commentaren (0) | Tags: belgië, antwerpen, sensunik, speelzaal |  Facebook |

06
aug

In den Appelboom, welkom op het Brusselse platteland

Wie In den Appelboom zegt, zegt boterhammen met plattekaas en genieten op het platteland van Anderlecht. De herkomst van de naam van deze "café-laiterie" uit 1860 is niet ver te zoeken, want de Appelboomstraat loopt als het ware door de landelijke hoeve. Bij mooi weer kunnen de kinderen door de (speel)tuin huppelen, terwijl de ouders van het omringende groen kunnen genieten. In de herfst of bij slecht weer kan je binnen je ogen uitkijken met alle brocante snuisterijen die er uitgestald staan.

in-den-appelboom.jpg

Het uitzicht mag dan wel de indruk geven dat je mijlenver van Brussel verwijderd bent, je bevindt je wel degelijk in het Pajottenland, in de Pedevallei, naast het rietland (een beschermde zone van 1,5ha riet) en de Luizenmolen, een beschermde windmolen.

Op het bord een traditionele Belgische keuken met stoemp en stoofvlees, de grote klassiekers, die ook beschikbaar zijn in kinderportie. Het hele jaar door vinden er ook "live" muzikale thema-avonden plaats.

Praktische info

In den Appelboom
Appelboomstraat 401
1070 Anderlecht
Tel. 02/520.73.03

Gesloten op maandag

De site

07:30 Gepost door Ingrid Vandenbroeck in België, Brussel, Restaurants | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brussel, anderlecht, pede, restaurant |  Facebook |

27
apr

Kinderen koning bij Courtepaille

Op onze reis naar Normandië maakten we een tussenstop in Boulogne-sur-Mer, dat gelegen is aan de prachtige Opaalkust in de regio Nord-Pas-de-Calais. En omdat we twee kinderen van 2 en 4 meehadden, kozen we uiteraard voor een kindvriendelijk restaurant en dat bleek niet gelogen te zijn.

2012-04-06 18.17.56.jpg

Kinderen koning

Van het moment dat we bij Courtepaille binnenkwamen, werden onze kinderen op handen gedragen: er werden ons kinderstoelen aangeboden, er was een speciaal kindermenu, er werden onmiddellijk kleurpotloden aan tafel gebracht en op de achterzijde van de onderlegger stond een tekening om in te kleuren.

2012-04-06 18.18.13.jpg

Kindermenu

Elke klant krijgt een “salade de bienvenue”, die bestaat uit een kommetje sla met een lekkere dressing. Voor de kinderen wordt deze vervangen door salami en augurken.

2012-04-06 19.00.49.jpgUit het Baby Paillou menu (tot 5 jaar) mochten we een hoofdgerecht met drankje of een hoofdgerecht met dessert kiezen voor de prijs van 4,10 euro. Voor het hoofdgerecht was er de keuze uit ½ snede gegrilde ham, gemarineerde kip, een hamburger of een boerenworst. Daarnaast mag je kiezen tussen frietjes, provençaalse pasta, kroketten, puree en groenten… Als dessert was er appelmoes, natuuryoghurt, verse kaas, appeltaart, sorbet, een ijsje of een mini-chocoladegebakje en mini-chocomousse.

Voor we onze bestelling doorgaven aan de ober, vroeg hij of we gelijk met de kinderen wensten te eten of dat zij eerst zouden eten. We besloten allemaal samen te eten, maar ook deze vraag getuigde van het belang dat ze aan hun kleinste bezoekers hechten.

Onze dochter van 2 koos uiteindelijk voor een boerenworst met frietjes en onze zoon van 4 voor gegrilde ham met frietjes. De porties waren voldoende groot en het eten was heel lekker! Ketchup werd op eenvoudig verzoek aan tafel gebracht en tijdens het eten kwam het (super)vriendelijke personeel vragen of we niets tekort kwamen.

Familiemenu

Zelf kozen we voor het duo van kabeljauw en zalm in papillot met groentjes en een aardappel in de schil met kruidenboter en sjalotsaus uit het Grillardinmenu (hoofdgerecht en dessert voor 17,30 euro) en gegrilde ham met Provençaalse pasta en bearnaisesaus uit het Petit gril menu (hoofdgerecht en dessert voor 11,80 euro). De borden waren overvloedig bediend en het eten was heel lekker. Ook wij mochten à volonté groenten en/of pasta en aardappelen bijvragen, maar dat was zeker niet nodig, we hadden voldoende van alles. De karaf water aan tafel was overigens gratis.

2012-04-06 19.00.43.jpg


Prominent aanwezig personeel

De bediening verliep vlot en was heel vriendelijk, maar bij momenten vonden we het personeel iets te prominent aanwezig. Ze drukken je van bij aankomst op het hart dat je hen mag roepen indien nodig, maar zelf komen ze ook nog verschillende keren aan tafel vragen of er iets nodig is, of het lekker is, of we nog iets willen, of ze iets kunnen doen… Nooit opdringerig, maar het mocht voor ons net iets minder zijn.

Dessert

Na het eten kregen we nog het dessert dat bij ons menu hoorde. De kinderen kozen (uiteraard!) voor een ijsje, wij kozen voor een heerlijke appeltaart met een bolletje vanille-ijs en een bordje verse kaas met rode vruchtencoulis.

frankrijk,normandië,boulogne-sur-mer,courtepaille,kindvriendelijk,restaurant

Korting

Omdat we overnachtten in het B&B-Hotel dat net naast Courtepaille lag, hadden we ook nog eens recht op een korting van 15%, waardoor we uiteindelijk slechts 11 euro per persoon betaalden. Qua prijs-kwaliteit verhouding was dit dus zeker een meevaller. Het eten was heel lekker en niet duur!

Kortom

Courtepaille beweert een kindvriendelijk restaurant te zijn en dat is wel het minste wat we kunnen zeggen. Ze doen echt hun uiterste best om het kinderen (en hun familie) naar hun zin te maken. Zeker een aanrader, dus. Er zijn in Frankrijk meer dan 200 restaurants van Courtepaille en wij zijn vast van plan bij onze volgende tussenstop in Frankrijk nog eens binnen te springen!

Praktische info

Courtepaille Boulogne-sur-Mer
27 rue de la Plaine St Martin
62280 Saint-Martin-Boulougne
+33 03 21 31 73 69
De site